avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 961 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ingrijire mama si drepturi
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ingrijire mama si drepturi

Buna ziua,
Soacra mea o ingrijeste pe mama ei,care este bolnava. Soacra mea mai are inca 2 surori: una e grav bolnava, are cancer, cealalta este in Italia. Sora ei din Italia nu vrea sa participe nici fizic si nici financiar. Nu vrea sa vina in Romania deoarece este operata pe inima, dar munceste in Italia.
Cum putem sa o tragem la raspundere pe sora din Italia?
Vrea doar drepturi nu si obligatii.
Cel mai recent răspuns: badulescu l , utilizator 00:33, 3 Ianuarie 2019
E simplu, vb cu mama sa va faca acte doar celor doua care au grija de ea.

Sobolan de tomberoane a scris:

E simplu, vb cu mama sa va faca acte doar celor doua care au grija de ea.

Multumesc pentru raspuns. Problema este ca tatal lor este mort sin 1991, nu s a dezbatut succesiunea dupa moartea lui. Daca vrea sa dezbata succesiunea acum, iar sora din Italia nu vrea sa vina la dezbatere, ce se intampla? Cat timp poate dura aceasta procedura. Mentionez ca cu cea din Italia sunt surori doar de mama, nu si de tata. Titlul de proprietate este doar pe numele tatalui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune karinakarina karinakarina Buna ziua.V ă rog să mă lămuriţi într-o problemă.Mama a murit acum un an,a rămas tata şi noi trei surori.După două luni tata şi-a adus acasă o ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. suntem doua surori. eu sunt in spania de 20 de ani. ... Geani1978 Geani1978 Buna ziua. Suntem doua surori. Eu sunt in Spania de 20 de ani. Tatal nostru a decedat in 2000 si nu s-a facut succesiunea dupa moartea lui. Mama mea este grav ... (vezi toată discuția)
Mama ar vrea să excludă de la moștenire copiii fratelui decedat pentru că nu se interesează deloc de ea. cum poate face asta? nicole.a nicole.a Buna seara ! Sunt din Constanta. Am fost 4 frati la parinti, dintre care mai traim doar doi. Unul dintre fratii decedati are 2 copii,celalalt nu a avut nici ... (vezi toată discuția)