avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... F1 pentr uun contract de angajare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

F1 pentr uun contract de angajare

Am un SRL in care doresc sa fac niste angajari, insa am o mica problema aici. As dori sa le fac un contract sau ce o fi ala in care sa fiu obligat sa le dau remuneratia numai in cazul in care sunt productivi. Nu sa stea cu burta la soare si sa primeasca minimu' pe economie. Daca sunt profitabili atunci au si salarii pe masura (mai bine spus procentaj din ceea ce produc)
Cel mai recent răspuns: shadow2pac , utilizator 10:14, 19 Aprilie 2006
Nimic mai simplu! Este necesar sa mentionati in contractul individual de munca faptul ca salarizarea nu se face in regie (la norma orara realizata) ci in acord. Aici trebuie sa vedeti care dintre tipurile de salarizare in acord se preteaza activitatii pe care o desfasurati si anume: acord direct, acord indirect, acord colectiv sau individual, cota procentuala, acord progresiv. de asemenea toate aceste forme de acord se pot combina si astfel se pot obtine hibrizi ai salarizarii in acord.
De asemenea este necesar ca la nivelul fiecarei luni sa stabiliti norma ce trebuie realizata, este ideal sa aveti un normator intrucat sunt si aici cateva standarde ce trebuie respectate.#-o
Astfel, angajatii dumneavoastra vor fi platiti raportat la norma de munca prestabilita si nu la numarul de ore pe care le petrec la locul de munca.
Pai spre exemplu firma nu are tot timpul proiecte de realizat. Si nici nu stiu daca una asta sunt sau nu. In fine angajatul nu are in speta o norma prestabilita ci el este solicitat doar la aparitia unor lucrari. Executa lucrarea isi primeste banii. Nu o executa sau nu sunt lucrari nu primeste nimic. Si nici sa fiu obligat sa platesc dari la stat pentru angajat decat maxim in cazul in care acesta este "productiv".
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Aprilie 2006
shadow2pac, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata salariat pentru timp efectiv lucrat ralucagogiltan ralucagogiltan care este modalitatea in care un angajator poate incheia salariatilor contracte individuale de munca prin care acestia sa fie salarizati in functie de timpul ... (vezi toată discuția)
Contract individual de munca si tipuri de acordare a salariului Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Se poate incheia un contract individual de munca cu o firma dar in cazul salariului acesta sa se acorde in functie de veniturile firmei ... (vezi toată discuția)
Norma de productie vornicu lumi vornicu lumi Va rog sa ma ajutati cu o informatie!Doresc sa stiu cum pot sa platesc salariatii pe baza normei de productie? va multumesc anticipat! (vezi toată discuția)