avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dar de nuntã
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dar de nuntã

Bună ziua. Mă numesc Alexandru. Deunăzi am decis să-mi pun pirostriile şi am stabilit data cununiei civile. Aceasta n-a fost pe placul părinţilor, aflaţi în Spania, aşa că mama, propietarul apartamentului în care locuiesc, s-a decis să vină în ţară pentru a mă evacua.

1. Am plecat din apartament pentru a evita alte scandaluri în ideea că mă voi întoarce după ce mama ar pleca din ţară. Eu intenţionez să sparg yala, pentru că, mai mult ca sigur, a schimbat-o. De trăit, trăiesc în acest apartament de prin '84 şi, evident, bulentinul îl am la această adresă; vecinii mă cunosc, nu sunt prea-n urmă cu plăţile etc.. La ce să mă aştept din partea poliţiei în caz că sparg încuietoarea?

2. Mama s-a căsătorit cu tata, m-au avut pe mine şi au primit un apartament de la stat. Probabil ( nu stiu exact ), pe numele tatălui, că blocul în care stau este bloc de militari, iar tata era militar la vremea ceea. După o perioadă, au divorţat, iar eu şi casa am rămas pe mâinile mamei. În momentul de faţă, am vreun drept asupra casei? ªi, dacă n-am, în ce condiţii aş putea dobândi aceste drepturi?

3. După cum spuneam, toată această tevatură a plecat de la decizia mea şi a iubitei mele de a ne căsători. Tinerii căsătoriţi ce avantaje şi drepturi au, dacă se căsătoresc zilele astea?

Mulţumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: suntcalm , utilizator 10:14, 17 Noiembrie 2009
Aveti o situatie delicata.
Daca ati parasit de buna-voie domiciliul, mama dvs. schimband yala, daca spargeti yala, aceasta fapta ar putea fi considerata ca fiind infractiunea de violare de domiciliu/tulburare de posesie, daca mama dvs. va depune plangere la Politie in acest sens.
Suna oarecum ciudat, dar dvs. veti avea drepturi in ceea ce priveste imobilul proprietatea mamei dvs., doar prin mostenire (dupa decesul acesteia), daca la data decesului, bunul imobil s-ar mai afla in proprietatea acesteia.

Nu am inteles clar:actele de proprietate asupra bunului imobil sunt pe numele tatalui, al mamei sau al ambilor.Este foarte important de stiut, poate aveti o sansa de a locui acolo, cu acceptul tatalui (desi am inteles ca nici tatal dvs. nu agreeaza mariajul dvs.).
Este adevarat, daca spargeti yala , mama ar putea formula plangere penala impotriva dvs. .daca este proprietara acestui apartament.
Daca proprietarul apartamentului va intelege sa se adreseze politiei/parchetului , raspunderea penala va fi angajata pentru savarsirea infractiunii de violare de domiciliu.

Studiati? Aveti pana in 26 de ani ? In acest caz , parintilor le incumba obligatia legala de intretinere, care se poate realiza fie prin sume de bani - dreptul la pensia de intretinere va poate fi incuviintat de catre instanta de judecata , aveti capacitate procesuala deplina , si calitate procesuala activa , in vederea introducerii cererii de chemare in judecata, fie in natura- prin asigurarea unei locuinte, sau orice alte bunuri ce tin de intretinerea dumneavoasta.

Daca nu va regasiti in situatia sus mentionata, parintii nu mai au nicio obligatie de indeplinit , intrucat varsta majoratului va ofera deplina capacitate de exercitiu, si , totodata ,aptitudinea de a va exercita personal drepturi si obligatii.

Poate gasiti , finalmente, o alta modalitate decat aceea de a recurge la violenta pentru a stabili niste raporturi de familie.Intelegerea problemelor , discutarea acestora va poate releva noi solutii .

Succes.
Mulţumesc pentru indicaţii. Am decis că-i mai bine să tăiem orice legătură, pentru a evita alte eventuale... scene. Azi mă duc să-mi iau lucrurile şi... cam atât.

La punctul 3 îmi poate da cineva vreun răspuns? deşi nu sunt sigur dacă este secţiunea potrivită.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imposibilitate de a intra in casa nicki nicki Buna seara, Va rog sa-mi dati un sfat in urmatoarea problema: Tatal meu a decedat, iar apartamentul in care locuia a fost cumparat de fiica mea, anterior ... (vezi toată discuția)
Fosta soție a schimbat yala și a solicitat atribuirea provizorie a locuinței. Îmi poate interzice accesul invocând ,,dreptul la intimitate"? Cristofir Cristofir Buna ziua! Va rog sa imi spuneti daca am vreo sansa sa mai locuiesc in apartamentul proprietate comuna cu fosta sotie in urmatoarele conditii, tinand cont de ... (vezi toată discuția)
Dreptul asupra proprietatilor tatalui alexu alexu am 19 ani.parintii sunt divortati si in urma divortului apartamentul a ramas tatalui.el in urma casatoriei cu alta persoana a plecat in italia iar apartamentul ... (vezi toată discuția)