avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1363 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Taxa de succesiune pr case
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Taxa de succesiune pr case

Buna ziua tata a murit a ramas numai mama am un frate mama vrea sa mi lase mie casa nu avem taxa de succesiune facuta ce trebuie sa facem ca mama sa mi lase casa cu acte in regula. Multumim frumos.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 15:47, 5 Ianuarie 2019
Nu poate decat dupa ce se face succesiunea pentru a se vedea clar din certificatul de mostenitor care este partea ei si care a copiilor dupa tata.
Mergeti la un notar public,pt a va spune de ce acte aveti nevoie si la ce costuri sa va asteptati.
Buna ziua,
Dezbateti succesiunea si apoi mama va vinde sau doneaza partea ei.
Dupa decesul tatalui cotele sunt:
- mama 5/8 din intreg,
- fiecare frate cate 3/16.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune familiara Catalinfreewifigratis Catalinfreewifigratis Buna ziua. Am o mare confuzie in familie. Mama vrea sa imi dea cu act de vanzare cumparare un teren, dar noi suntem 4 frati iar actele sunt pe ambii parinti ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager gyorgycristina gyorgycristina Buna.. unchiul din partea tatălui e trecut în acte cu cota de 1/2 cu uzufruct viager și ca la mama iar fi prin donație o cota de 8/16 din care sunt și eu ... (vezi toată discuția)
Sunt mostenitoare?? gabytza26 gabytza26 Buna ziua.Sant un copil dintr.o relatie nelegala,dar care printr.un proces s.a dovedit a fi al lui si astfel i.am purtat numele tatalui.tata s.a casatorit apoi ... (vezi toată discuția)