avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... schimbare coplatitor credit Prima Casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

schimbare coplatitor credit Prima Casa

Buna ziua,

In urma cu 2 ani, am achizitionat un apart prin creditul Prima Casa cu fostul iubit, el avand calitatea de coplatitor, iar eu de titular.
De curand ne-am despartit, si am decis de comun acord ca partea lui de credit sa fie preluata de actualul meu iubit. Precizez ca nu am fost casatoriti.
Va rog sa ma ajutati cu detalii referitoare la intreaga procedura, tot ce trebuie intocmit, daca este necesar un act de vanzare-cumparare intre cei doi coplatitori.
De asemenea, precizez ca am convenit sa ii ofer jumatate din valoarea bunurilor achizitionate impreuna cu el, si as dori sa ma informati daca va trebui sa intocmesc vreun act referitor la suma de bani pe care urmeaza sa o ofer.

Va multumesc,
O zi frumoasa!
Cel mai recent răspuns: Bogdan Costache , Avocat 17:54, 5 Ianuarie 2019
Trebuie incepute negocierile cu banca. Banca are dreptul si nu obligatia sa accepte schimbarea unui codebitor.
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Ianuarie 2019
Bogdan Costache, Avocat
Si care ar fi conditiile favorabile pentru acceptarea schimbarii codebitorului?
In principal trebuie ca noul codebitor sa îndeplinească anumite condiții de bonitate / solvabilitate. Fiecare banca are condiții specifice in aceasta privinta. Trebuie luat legatura cu reprezentantii bancii pentru mai multe detalii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coplatitor serco2016 serco2016 Am luat un credit de nevoi personale cu ipoteca, in timpul casatoriei, fosta sotie fiind COPLATITOR.De trei ani am divortat, iar apartamentul imi apartine ... (vezi toată discuția)
Divort si credit prima casa dalyia87 dalyia87 Buna ziua, as avea, va rog, si eu o intrebare. Am achizitionat cu sotul prin programul \"prima casa\" un apartament in 2015, intre timp casnicia noastra s-a ... (vezi toată discuția)
Partaj credit prima casa ContSters22096 ContSters22096 A si B, soti care au achizitionat un apartament prin Prima Casa vor sa divorteze. La contractarea creditului a existat si un coplatitor, C. Atat A, cat si B ... (vezi toată discuția)