avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1327 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Statiile de alimentare cu carburant sunt considerate ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Statiile de alimentare cu carburant sunt considerate drum public?

Spatiul interior (zona cu pompele de carburant) al statiilor de alimentare cu carburant sunt considerate drum public? Daca da, ar fi normal ca un autoturism sa treaca printre alte doua ce se afla la alimentat? Ceva ca si cand pe o strada cu 2 benzi pe sens vine unul din spate si trece printre cele 2 auto aflate in fata sa ( si in paralel) pe linia discontinua ce separa cele 2 benzi. Unde ar putea fi incadrat ? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Corneliuz , utilizator 09:29, 8 Ianuarie 2019
Nu ati precizat un aspect esential respectiv operatorul statiei
De regula statutul terenului poate fi privat sau reprezinta domeniu public
Daca este vorba despre operatorii nationali,terenul reprezinta domeniu public respectiv drumul de acces este drum public
Dv denuntati aspectul ca in timp ce se aflau la alimentat 2 autovehicule la statii aflate fata in fata,,un conducator auto ,a inteles sa se deplaseze printre acestea,
Exista norme speciale care trebuiesc respectate in statiile de alimentare cu carburant
Astfel in momentul alimentarii cu carburant ,conducatorii vehiculelor au obligatia sa alimenteze cu motorul oprit
Este o diferenta semnificativa intre normal si legal....
Situatia prezentata de dv este la limita legii,atat timp cat nu au fost cauzate prejudicii/daune
Conducatorul auto care a inteles sa paraseasca statia auto poate invoca varii motive pentru actiunea sa
Multumesc pentru raspuns. Detalii: Statia respectiva era Petrom-deci operator national. Masina "mea" alimenta la pompa. In partea dreapta a ei alimenta un camion. Un turism de teren a venit din spate si a trecut printre cele doua cu viteza (reglementarile din astfel de situatii). Masina "mea" s-a pus in miscare pentru a iesi din statie moment in care turismul de teren venind din spate si din curba ( a trecut prin statie pentru a sunta o intersectie) cu viteza a trecut printre cele doua acrosand coltul dreapta fata al masinii "mele" si deteriorandu-si partea stanga la turismul de teren. Politistul din zona a apreciat ca masina "mea" a fost de vina deoarece nu s-a asigurat la punerea in miscare. Depasirile se fac pe partea stanga ( exceptie tramvai si intersectiile unde...se face stanga)-Ce cauta pe partea dreapta? Daca consideram calea de acces la pompa ca fiind o banda rutiera, acolo erau 2 benzi, ori acesta a venit intre ele. Spatiul din desen nu este chiar proportional cu realitatea. Spatiul intre cele 2 fiind la limita pentru a trece printre cele 2. Pe camere s-a vazut ca masina "mea" s-a miscat putin si astfel s-a realizat rationamentul de mai sus. Se pare ca nu pot insera desenul. Daca imi oferiti o alta posibilitate il trimit. Opinia mea este ca acel turism de teren nu avea ce cauta intre cele 2 auto, fie in miscare fie statice.
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie verdict dat de politie in cazul unui acident .putin ajutor va rog! andreiunicat andreiunicat Buna Ziua, Acum cateva zile am fost inplicat intr-un accident de masina. Eu rulam pe un drum national DN76 si doream sa intru pe un drum cu rang mai mic .El ... (vezi toată discuția)
Cum se sancționează si cine este vinovat? Mavryka Mavryka Buna seara Mergeam cu autoturismul pe DN ,apropinduma de comuna ,reduc viteza si dau semnal stanga urmand sa virez la prima in tersectie pe un drum secundar ... (vezi toată discuția)
Accident auto, nu vreau sa inmanez rca-ul kartush1977 kartush1977 Salutare catre toti membri forumului..pe aceasta cale cer ajutorul celor avizati in urmatoarea problema: am fost implicat intr-un accident de circulatie mai ... (vezi toată discuția)