avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am o fata de 14 ani, foarte rebelă, cu care nu pot ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am o fata de 14 ani, foarte rebelă, cu care nu pot comunica. Credeți că poliția mă poate ajuta cumva?

Am o fata de 14 ani,foarte rebela.Am fost cu ea la psihoterapeut.Isi face diverse conturi...,vb cu diferiti indivizi,iar eu nu am acces.Credeti ca politia ma poate ajuta cumva?sau ce pot sa fac sa nu ajunga prada celor rau intentionati.
Cel mai recent răspuns: Shakur28 , utilizator 13:42, 11 Ianuarie 2019
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Poate nu e o persoana potrivita, incercati cu altul.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sincer, daca o enerveaza terapeutul chiar nu vad de ce sa continuati acolo. Schimbati.

Cred ca e o chestiune de abprdare, nu e una legala... Ea va arata ca e ca ea, normal, e adolescenta. E ok asta, e ok sa o intelegeti, sa ii apreciati inventivitatea, adolescentii mereu cauta apreciere si independenta.
Sigur, e ok sa ii spuneti ca unele exagerari in a dovedi pot sa ii intunece ratiunea, ca e bine sane gandim bine daca facem pentru noi ce facem, ea pare sa faca pentru dv. cumva, ii lipseste ceva poate, nu stiu.
De aceea cred ca e nevoie de consiliere si nu de sfaturi legale.

In privinta pedepsei, aceasta nu prea merge la varsta ei, o enerveaza mai mult. Si nu prea sunt adulti cu o rabdare si o perseverenta mai mari decat ale unui copil. Un razboi cu ea nu e ok, eu spun sa ii cereti ei o solutie. Uite, asta e grija mea, asta e ce spune legea sa fac eu, asta spune sa faci tu. Hai sa incepem o relatie noua, spune tu cum sa facem, cum sa avem incredere unii in altii, ca familie, cum sa nu stau cu amenintarea ca vei pati ceva si totusi tu sa ai o libertate asa cum simti ca o vrei acum.
Nu stiu, cam asa ceva, negociati.

Pentru situatii extreme sunt aplicatii de urmarire a dispozitivelor, poate sunt mai indicate decat confiscarea. Sau poate nu stie ce pericole reale sunt, poate ar trebui sa le vada concret, sa mergeti la un seminar despre ele, nu stiu, sa gasiti o modalitate de a o face constienta. Nu imi pare ca reactioneaza atat de diferit de ceilalti adolescenti.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu ii mai luati doamnă nici un instrument că nu rezolvați nimic, cel mai bine vă schimbați dumneavoastră atitudinea față de ea, cu iubire si intelegere se pot schimba multe. Copilul dumneavoastra cauta iubire si intelegere, stiu ca veti spune că va iubiti copilul (este ceva normal) dar iubirea trebuie arătată, încercați să ii fiti prietenă, căutați să faceți cât mai multe activități cu ea printre care si navigarea pe net, evitați pe cat posibil să o certați. Prea puțin timp petrecut cu copilul, lipsa afecțiuni si critica duc la un copil răzvrătit, sfatul meu este sa mergeți si dumneavoastră la terapeut pentru a învață cum să va tratați copilul, cum să ii fiți prietena. Dacă luptati impotriva ei veți pierde, eu le-am arătat fetelor mele foarte multe lucruri rele (ex: fete rapite, fete păcălite de iubiți lor, duse in strainatate, sechestrat si bătute pentru a face ce vor ei) in mediul pe care copii il agreează adică pe internet, am gasit reportaje si le-am arătat cat de periculoasă poate fi lumea in care trăim.
Sănătate multă!

Nicole85 a scris:

I-am luat telefonul dar face rost pe la scoala.Este un copil care invata bine,iar la terapie nu vrea sa mai mearga ,pe motiv ca o enerveaza terapeutul

gi-jane2 a scris:

poate ca ar trebui sa ii luati instrumentele.
mergeti in continuare la terapie.



Ultima modificare: Vineri, 11 Ianuarie 2019
Shakur28, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua,as dori niste sfaturi atât psihologice cat si juridice. ... Anca 34 Anca 34 Buna ziua,as dori niste sfaturi atât psihologice cat si juridice. Aș dori să plec de acasă am 16 ani jumătate, as vrea sa merg la iubitul meu el având ... (vezi toată discuția)
Neînțelegeri cu părinții Adrianna21 Adrianna21 Am 17 ani si 3 luni si impreuna cu iubitul meu am hotărât să ne mutăm impreuna. Părinții mei nu sunt de acord. Poate să sa faca ceva in cazul ăsta? ... (vezi toată discuția)
Renuntare la unul dintre copii mariblaj mariblaj am un fiu in varsta de 13 ani.doreste sa renunte la scoala,pleaca de acasa de dimineata pana seara impotriva vointei mele.din pacate nu asculta nimic din ce ii ... (vezi toată discuția)