avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1082 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Domiciliul minorului a fost stabilit, prin hotărâre ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Domiciliul minorului a fost stabilit, prin hotărâre judecătorească, la mama. Acum tatăl a deschis proces pentru schimbarea domiciliului la el, ce șanse are?

Buna ziua.Avand in vedere ca s a stabilit domiciliu minorului la mine(mama) printr o hotarare definitiva la divort custodie comuna.Are drept de vizita si de fiecare data cand dorea vorbea cu copilul la telefon.Acum a redeschis proces cum ca vrea el sa aiba fetita domiciliu la el.Ar avea vreo sansa?mentionez ca vrea doar sa se razbune pe mine,influenteaza copilul mereu negativ de fiecare data cand copilul merge la el,ii da anumite jucarii doar la el acasa,fetita plangand mereu cand vine ca tatal i cumparat ceva si nu vrea sa i de a sa ia acasa la ea pe motiv ca nu vreau eu,nu contribuie cu nimic la scoala,medic etc.niciodata nu s a interesat cum invata la scoala eyc.Acum vrea ca fetita sa mearga la el.Am uitat sa precizez ca de fiecare datA cand fetita e la el o pune sa ma sune sa ma intrebe daca o mai pot lasa acolo ca stiind ca nu sunt de acord si sa creada fetita ca eu nu o las acolo.Exista sanse ca el sa obtina domiciliul fetitei la el?
Ultima modificare: Joi, 10 Ianuarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Quartila , utilizator 23:04, 11 Ianuarie 2019
Tocmai aceasta este si ideea,,c am tot este in favoarea lui.Eu am fost mereu o persoana care a dorit sa colaboreze in privinta copilului,eu incerc sa fie bine pentru copil,sa nu simta tensiuni intre noi,Dar el incearca prin copil sa se razbune pe mine.Nu se gandeste la ea ,decat la.el.E dureros cand incerci sa fie bine si iese rau.Si partea nasoala este ca eu trebuie sa "joc" dupa cum canta el si tot prin procese ma tine.Nu stiu ce ar fi bine,ori cum o dau nu e ok, si tot "tati" este avantajat.
Ultima modificare: Vineri, 11 Ianuarie 2019
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Intai nu conteaza sa fie un cantaret intre cei doi parinti, important e sa dansati in folosul copilului. Atunci e parintele castigator.
Copilul stie ca nu va intelegeti, e ok sa admiteti asta, nu ajuta sa-i ascundeti.
Ok, tatal se simte bine, ce conteaza? Important e sa faceti bine copilului dv. Daca in asta si tatal se simte bine sau verde, asa sa fie. Ba chiar ii puteti spune ca va bucurati ca e ok pentru el ca poate sta mai mult cu copilul. Il puteti lauda, la urma urmei, nu toti parintii sunt asa.
Daca veti continua cu aceasta atitudine, veti tot pierde. Lasati castigul si cantecul tatalui in grija lui, dv. vedeti de copil si de dv.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util

Desperados a scris:

Tocmai aceasta este si ideea,,c am tot este in favoarea lui.Eu am fost mereu o persoana care a dorit sa colaboreze in privinta copilului,eu incerc sa fie bine pentru copil,sa nu simta tensiuni intre noi,Dar el incearca prin copil sa se razbune pe mine.Nu se gandeste la ea ,decat la.el.E dureros cand incerci sa fie bine si iese rau.Si partea nasoala este ca eu trebuie sa "joc" dupa cum canta el si tot prin procese ma tine.Nu stiu ce ar fi bine,ori cum o dau nu e ok, si tot "tati" este avantajat.

In principiu, fiind vorba de o fetita de 8 ani, instanta nu i-ar acorda custodie tatalui, intrucat i-ar afecta dezvoltarea fireasca emotionala si intelectuala.
Dar, pot exista si exceptii.
In rest, din ce povestiti, fetitei chiar ii place la tatal ei, si pare ca tatal ei se preocupa de ea.
iar faptul ca il descrieti ca fiind un nenorocit ce vrea sa va faca rau, nu prea reiese din spusele dvs. Poate sunteti prea subiectiva si va este teama sa pierdeti si ultimul sprijin in favoarea lui.

Si de ce sunteti convinsa ca are un plan ascuns, atunci cand va suna copilul sa va intrebe daca mai poate sta la tata ?

Mie mi se pare un gest de parinte responsabil;, ce educa copilul corect, si il invata sa ceara voie si sa se poarte civilizat.
Ganditi-va, ca putea abuza, si nu va mai suna copilul, si il aducea mai tarziu, scuzandu-se ca "se juca copilul si nu a vrut sa plece inapoi." Nu aveati ce face .

Asadar, poate vedeti probleme acolo unde nu sunt.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program vizita minori- calcul zile AniOevet AniOevet Buna ziua, vreau sa va intreb cum se procedeaza in situatia urmatoare: - taticul va lua fetita dupa Paste si in weekendul legal, problema este ca una din ... (vezi toată discuția)
custodia copilului cristina282008 cristina282008 Am avut o relatie de 10 ani, din care 7 am locuit impreuna, din aceasta relatia am un copil de 6 ani. . Nici unul dintre noi nu doreste sa ajunga in instanta ... (vezi toată discuția)
Ce putem face pentru o viata linistita? diana lazar diana lazar Am mai pus o intrebare la aceasta sectiune si intr-unul din raspunsuri am fost informata ca tatal are dreptul sa isi viziteze copilul minor desi la divort nu a ... (vezi toată discuția)