avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Folosirea fondului de penalități al asociației ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Folosirea fondului de penalități al asociației conform Legii 196/2018: care este destinația lui?

Cf Lg.196/2018, sa inteleg ca fondul de penalizari poate fi folosit strict doar pentru reparatii/modernizari ? Fata de vechia lege care prmitea folosirea si pentru anumite cheltuieli de natura administrativa !
Ultima modificare: Joi, 10 Ianuarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Magdall , utilizator 18:49, 16 Aprilie 2022
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
@nicu1iancu

Fondul de penalizări are sccopul ca cei care plătesc utilitățile să o facă in timpul rezonabil de achitare in caz contrar riscă penalizări conform Legii 196/2018 .

Acest fond se folosește conform Legii 196/2018 și poate fi cheltuit intr-un an sau poate fi cheltuit in zeci de ani dacă aveți răbdarea pentru a strange banii pentru reabilitarea termică . Investițiile majore se fac cu fondul de reparații iar fondul de penalizari pot „ rotunji ” suma finală pentru scopul reparațiilor .
Folosirea penalizarilor ptr reparații, dar cu condiția de a se completa la loc. Nu- l folosești și rămâne asociația fără bani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua o întrebare de curând un proprietar a achitat toată ... Valentin94 Valentin94 Buna ziua O întrebare De curând un proprietar a achitat toată datoria de 2800 de lei. Dintre care 1400 lei penalizari. Acești bani trebuie sa treacă ... (vezi toată discuția)
Asociații de proprietari: se pot folosi banii din penalizările pe care le-am plătit din 2016 până in 2018 pentru lucrări de întreținere? Adrianvalentin82 Adrianvalentin82 Se poat folosi bani din penalizările pe care le-am platit din 2016 pana in 2018 pt lucrări de întreținere la blocul unde locuiesc? (vezi toată discuția)
Buna ziua, am o intrebare legata de penalitatile locatarilor, ... 11063756 11063756 Buna ziua, Am o intrebare legata de penalitatile locatarilor, se poate face in urma unei sedinte de comitet, o hotarare in care daca locatarii platesc ... (vezi toată discuția)