avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... comitetul de bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

comitetul de bloc

Buna ziua, un membru din comitetul de bloc nu poate sa exercite atributiunile din motive medicale. Poate sa imputerniceasca pe un membru asociatiei sa-l reprezinte in sedintele comitetului de bloc?
Cel mai recent răspuns: qromulus , utilizator 16:07, 10 Ianuarie 2019
Nu exista aceasta optiune potrivit legii nr. 196/2018, cu exceptia presedintelui niciun membru din comitet nu isi poate delega atributiile unei persoane care nu a fost aleasa,
Iar presedintele isi poate delega atributiile numai altui membru de comitet.
Articolul 56
(1) (...) Președintele poate delega, pentru cel mult 90 de zile pe an, atribuțiile sale unui membru al comitetului executiv, fără a fi exonerat de răspundere juridică.
Dispozitiile in vigoare nu prevad posibilitatea ca reprezentantul echipei manageriale a asociatiei de proprietari aflat in imposibilitate sa -si exercite atributiile sa mandateze,sa aleaga inlocuitor
Competenta alegerii membrilor comitetului executiv apartine exclusiv adunarii generale
@ynocentta, la cine va ganditi cand va referiti la
reprezentantul echipei manageriale a asociatiei de proprietari?

Reprezentantul respectiv este presedintele iar acesta isi poate delega atributiile altui memebru din comitet.
Utilizatorul intreba daca un membru din comitet isi poate delega atributiile altui proprietar, acest lucru nu se poate, si le poate delega eventual presedintelui, altui memebru din comitet, dar aceasta optiune nu este prezentata in lege, in consecinta, nu se poate aplica.
Ultima modificare: Joi, 10 Ianuarie 2019
cyan, moderator
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatie forma1 forma1 Buna ziua cind renunt sa mai fi Presedinte al Asociatie de propretar ce demersuri trebe sa faci ??Multumesc (vezi toată discuția)
Delegare 123321123 123321123 presedintele a demisionat,vicepresedintele nu mai poate indeplini atributiunile presedintelui...poate delega orice persoana pt indeplinirea atributiilor sau ... (vezi toată discuția)
Presedintele asociației de proprietari poate fi și administrator? Mainerici  Ctin Mainerici Ctin In cadrul unei asociatii presedintele poate îndeplini si functia de administrator? ÎN SITUAȚIE IN CARE UN PRESEDINTE ISI DA DEMISIA, nu există comitet ... (vezi toată discuția)