avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 285 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Termen aplicare sanctiune disciplinara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Termen aplicare sanctiune disciplinara

Buna ziua,
avem urmatoarea situatie:
-angajatul lipseste nemotivat din data de 10.12.2018
-se inregistreaza raport de constatare a faptei in data de 10.12.2018
-se trimite convocator pentru cercetare disciplinara pentru data de 20.12.2018
Angajatul nu se prezinta. Se intra in vacanta de sarbatori.

Intrebare:
daca se emite in data de 9.01.2019 decizie de incetare a CIM , decizie care se transmite prin posta in data de 14.01.2019 si isi produce efecte din data de 18.01.2019 (astfel incat sa fie timp pt a se primi scrisoarea si comunicarea sa se realizeze) se considera depasirea termenului pentru aplicarea santiunii de 30 de zile calendaristice de la data la care angajatorul a luat la cunostinta savarsirea faptei,
Daca termenul este depasit, e legal sa se inregistreze un alt raport de constatare si reluata procedura disciplinara astfel incat sa se respecte termenele?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:09, 11 Ianuarie 2019
Intrebare 2: decizia trebuie emisa in termen de 30 de zile de la luarea la cunostinta a faptei sau sanctiunea aplicata trebuie sa se realizeze in acest interval de 30 de zile?- in acest caz desfacerea CIM
Momentul de la care incepe sa curga termenul de 30 de zile calendaristice pentru aplicarea sanctiunii disciplinare este data inregistrarii raportului final al cercetarii disciplinare prealabile la registratura unitatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Absente nemotivate rak0770 rak0770 Un salariat lipseste nemotivat in fiecare luna cate o zi sau doua. Cum se poate desface CIM? (vezi toată discuția)
Sanctiune disciplinara cu reducere salariala cirsteaioana cirsteaioana Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarele lamuriri: 1.in cit timp de la procesul verbal de cecetare disciplinara se emite decizia de sanctionare? 2. ... (vezi toată discuția)
Absente nemotivate noiembriesm noiembriesm Ce pasi trebuie urmati in cazul in care o persoana lipseste nemotivat. (vezi toată discuția)