avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1181 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... divort
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

divort

Care este durata medie in care se primeste citatia pentru un divort la tribunal?
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 16:15, 14 Ianuarie 2019
Nu inca.
Instanța nu comunica de îndată ci dupa ce face verificări.
Aceste verificări pot dura si o luna sau doua în fapt.
Dacă există ceva probleme procedurale cerea nu se comunică paratului ci reclamantului neregularitatile ca sa rezolve problemele solicitate de instanța.
Cand cererea este redactată si depusă de avocat cursul procedurii este mai accelerat decat daca reclamantul depune singur cererea de divorț.
Ultima modificare: Luni, 14 Ianuarie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Procedura de regularizare este de 10 zile și apoi trebuie trimisă, însă uneori procedura este mai lentă, deși teoretic n-ar trebui!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura la majorarea pensiei alimentare zahioan zahioan Buna ziua. In urma divortului am obtinut custodia copilului, urmând ca fostul sot sa plateasca pensie alimentara. Acum copilul a implinit 9 ani, este in clasa ... (vezi toată discuția)
Bună ziua , am făcut o contestație la executare și pârâta ... hritcand777@gmail.com hritcand777@gmail.com Bună ziua , am făcut o contestație la executare și pârâta a depus întâmpinare pe 14.07.2025 , am văzut ca nu o primesc acasă și am făcut o cerere ... (vezi toată discuția)
Procedura prealabila roberto27 roberto27 Buna ziua, Ce inseamna : \" Cauza se află în etapa procedurii prealabile primului termen de judecată. \" si cat poate dura pana la inceperea efectiva a ... (vezi toată discuția)