avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Epilepsia si locul de munca
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Epilepsia si locul de munca

Buna ziua,am o forma foarte usoara de epilepsie de la 11 ani,in prezent am 24 de ani si as vrea sa urmez o facultate de medicina veterinara iar pe parcurs sa.mi deschid un cabinet medical.Intrebarea mea este daca este legal lucrul acesta avand epilepsie si care ar fi demersurile.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:04, 5 Iulie 2022
Buna ziua!
Ati discutat cu medicul dvs. curant? Ce parere are?
Nu cred sa existe o interdictie legala in acest sens dar in dosarul de concurs, inscriere, se solicita o adeverinta de la medicul de familie care sa ateste faptul ca respectiva persoana este apta sa urmeze cursurile X.
Medicul urmeaza sa.l intreb cand merg la urmatoarea consultatie dar nu cred sa fie vreo problema deoarece am mai facut o scoala postliceala pana acum iar la tratament am doza minima.Din punct de vedere legal ma intereseaza mai mult.Va multumesc.
Poate asteptati si alte raspunsuri dar eu nu vad care ar putea fi impedimentul legal...
Ca o parere personala...cred ca ar fi ok sa stie cineva de problema dvs. si sa stie cum sa actioneze in cazul unei crize...
Bafta!
Daca facem o analogie (extindem si la personal sanitar-veterinar) cu prevederi din HG nr. 355/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare, privind supravegherea starii de sanatate a lucratorilor (pentru cazul cand va veti deschide cabinet si va angajati si dvs. la cabinetul veterinar).
Fişa 137. Personal sanitar superior şi mediu
Contraindicaţii:
- afecţiuni dermatologice transmisibile, acute sau cronice
- leziuni tuberculoase pleuropulmonare evolutive
- boli infectocontagioase în evoluţie
- psihoze.
Epilepsia nu face parte din aceste contraindicatii.
Pentru a urma facultatea de medicina veterinara nu cred sa existe contraindicatii.
Va multumesc din suflet pentru raspuns.

Alte discuții în legătură

Dreptul la munca vallentin67 vallentin67 Am o cunostinta profesoara care sufera de episoade de anxietate.Poate ea preda la scoala? (vezi toată discuția)
Bună ziua! pentru a lucra în școli ( cu elevii ) ce criterii ... Dani94 Dani94 Bună ziua! Pentru a lucra în școli ( cu elevii ) ce criterii trebuie să îndeplinești din punct de vedere medical? Este vreo boală/ problemă de ... (vezi toată discuția)
control periodic, medicina muncii Alex1909 Alex1909 Mai pot fi educator dacă am virus b conform legislatiei in vigoare? (vezi toată discuția)