avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sora mea dorește să îmi dea o anumită sumă de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sora mea dorește să îmi dea o anumită sumă de bani. Se poate legaliza la un notar declarația mea că nu am nicio pretenție la casa părinților, ambii în viață?

Bună ziua.....Ambii părinți trăiesc,sora mea dorește să imi dea o anumită sumă de bani...intrebarea este se poate legaliza la un notar cum că eu nu mai am nici o pretentie la casă???Multumesc..

Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Ianuarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 12:56, 21 Ianuarie 2019
Am inteles ce vreti sa faceti.
Dar asta spun...daca sora cumpara casa parintilor, ea va deveni proprietar de la data semnarii contractului.
Nici sa vreti, nu o sa mai puteti avea pretentii la casa, pentru ca la decesul parintilor, nu va mai exista in parimoniul lor. Mai pe romaneste, nu o sa mai aveti ce mosteni, casa fiind vanduta catre sora.
Cu banii puteti face ce vreti dvs, dar nu aveti ce hartie sa incheiati la notar.
După cum am zis nu mai vreau să am absolut nici un drept de mostenire eu vrei sa imi dea acei bani(care ii ia prin prima casa) sa imi fac si eu un rost mai departe

Ultima modificare: Vineri, 18 Ianuarie 2019
gi-jane2, moderator
Pai sa vi-i dea sora..
Ok...dar eu tot intreb scuze....se poate face asa ceva.accepta bancă sa dea bani pentru o casă cumpărată de la părinți,este legal asta mă roade pe mine ???

Ultima modificare: Vineri, 18 Ianuarie 2019
gi-jane2, moderator
Depinde de banca, de interpretarea juristilor.
Legal, se poate. Nu exista nici un impediment. Insa, in general parintii nu iau bani de la copii, ceea ce poate duce la concluzia ca de fapt intentia partilor este de a "scoate" bani de la banca.
Interesati-va la mai multe banci.

Alte discuții în legătură

Vanzare apartament catre copil ADINABODESCU ADINABODESCU Buna ziua.Soacra mea a murit anul trecut. Socrul meu, impreuna cu sotul meu au mostenit apartamentul in care sta socrul meu. Eu am doi baieti, amandoi cu sotul ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare -cumpărare sau donație Dacus Dacus Buna ziua. Va rog sa ma ajutați cu situația de mai jos. Mama mea nu are niciun ajutor financiar inafara de ajutorul social dat de primărie si m-am oferit ... (vezi toată discuția)