Sora mea dorește să îmi dea o anumită sumă de bani. Se poate legaliza la un notar declarația mea că nu am nicio pretenție la casa părinților, ambii în viață?
Bună ziua.....Ambii părinți trăiesc,sora mea dorește să imi dea o anumită sumă de bani...intrebarea este se poate legaliza la un notar cum că eu nu mai am nici o pretentie la casă???Multumesc..
Salutări!
Este puțin probabil ca băncile să accepte in condițiile în care astfel de acte de vanzare au mai fost atacate pe baza rezervei succesorale motivand vanzarea fictivă pentru că banii raman in familie.
O soluție bună este donația, părinții va donează 50% dvs si 50% surorii fără nici o clauză, după asta dvs vă vindeți partea surorii. Sora dacă nu are suficienți bani pentru a cumpara de la dvs poate solicita un credit.
Nu va bagati la Prima Casa.... este o inselatorie pe care o veti regreta in maxim 5-6 ani.
Mai bine economisiti cat puteti.
Va sfatuiesc si chiar va rog sa faceti aceste activitati (renuntati la prima casa si economisiti).
Nu va inrobiti bancii....
raluk0207
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Avand in vederea ca o locuinta mai decenta costa cel putin 40.000 euro, o persoana cu un salariu mediu de 1.600 lei/luna, cam cati ani ii trebuie, ca sa economiseasca toata suma?
Si pana economiseste unde sta?