avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Am lucrat la o firmă care nu mi-a plătit ultimele 3 ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Am lucrat la o firmă care nu mi-a plătit ultimele 3 luni, iar acum este în faliment. Am înțeles că pot recupera salariile de la Fondul de Garantare a Creanțelor Salariale. Cum procedez?

Buna ziua,
Am lucrat la o firma pana in august 2017. Nu mi-au dat salariul ultimele 3 luni, de aceea am depus demisia. Ulterior firma a intrat in insolventa, acum este in faliment. Sunt inscris la masa credala. Am inteles ca pot recupera salariile de la Fondul de Garantare a Creantelor Salariale. Cum procedez?
Ultima modificare: Joi, 17 Ianuarie 2019
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Potrivit prevederilor art. 9 din Legea nr. 200/2006:

(2)Agenţia teritorială poate proceda la stabilirea cuantumului creanţelor salariale cuvenite salariaţilor şi la efectuarea plăţii acestora şi în baza cererii formulate de către salariaţii angajatorului în stare de insolvenţă sau de organizaţiile legal constituite ce reprezintă interesele acestora.
(3)Cererile prevăzute la alin. (1) şi (2) vor fi însoţite de documente care să ateste că împotriva angajatorului a fost pronunţată o hotărâre judecătorească definitivă de deschidere a procedurii insolvenţei şi a fost dispusă măsura ridicării totale sau parţiale a dreptului de administrare.
(4)Înainte de a se adresa agenţiei teritoriale, salariaţii sau organizaţiile legal constituite ce reprezintă interesele acestora trebuie să notifice în scris administratorul sau lichidatorul angajatorului în stare de insolvenţă, în vederea efectuării demersurilor necesare pentru plata creanţelor salariale potrivit alin. (1). O copie a notificării se va ataşa la cererea adresată agenţiei teritoriale, potrivit alin. (2).

Altfel spus, se depune cerere la agentia teritoriala si depuneti documentele enumerate anterior si aduceti la cunostinta lichidatorului acest aspect.

E totusi de verificat daca demisia dumneavoastra afecteaza acest drept, desi nu cred.

O zi buna.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Ianuarie 2019
Cabinet de Avocat - Oancea Jasmine, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarii neplatite, hotarare judecatoreasca, fondul de garantare elisa_2000 elisa_2000 Un punct de lucru al societatii a fost vandut. La incetarea contractului nu s-a platit concediul de odihna neefectuat si bonurile de masa pe cateva luni. ... (vezi toată discuția)
Creante salariale suportate din fondul de garantare potrivit legii nr. 200/2006 andrerieu56 andrerieu56 - Impotriva angajatorului a fost pronuntată o hotărâre judecătorească definitivă de deschidere a procedurii insolventei fara a fi dispusă măsura ... (vezi toată discuția)
Salariu din fondul de garantare ghiuvy2005 ghiuvy2005 am de luat o suma mare reprezentand salarii de la o firma unde am lucrat, firma care a cerut singura deschiderea procedurii insolventei din 2009.momentan ... (vezi toată discuția)