Buna ziua,
am o firma care "nu mai merge" de aproximativ doi ani. Firma are 4 angajati, toti au peste 45 de ani, si practic am continuat activitatea si n-am suspendat firma doar pentru ca sa aiba asigurari. Din pacate a aparut si impozitul forfetar si nu mai sunt capabila sa ofer nici macar minimum pe economie.
Intrebarile mele sunt urmatoarele :
1. Pot sa apelez la somajul tehnic dupa care sa trec toti angajatii in somaj ?
2. Pentru somajul tehnic inteleg din postarile de pe forum ca se anunta doar ITM. Pentru somajul " norma" cine se ocupa ( firma sau fiecare angajat ) si ce anume formalitati trebuie indeplinite ?
3. Angajatii pot sa plateasca individual, ulterior incheierii somajului, asigurarile pentru pensie si sanatate ? ( ca sa " ramana" in sistem, caci sanse de angajare la 54 /57 de ani sunt destul de mici)
In OUG nr. 28/2009 privind reglementarea unor masuri de protectie sociala la art.2 alin.2 se prevede ca, indemnizatiile de care beneficiaza salariatii, de minimum 75% din salariul de baza corespunzator locului de munca ocupat, platite din fondul de salarii, pe durata intreruperii temporare a activitatii angajatorului prevazuta la art. 53 alin. (1) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, cu modificarile si completarile ulterioare, nu sunt incluse in veniturile salariale si nu sunt impozabile, pentru o perioada de cel mult 3 luni in anul 2009, in intelesul impozitului pe venit prevazut de Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare.
Intoarcere din cic
carodum63
Buna seara,
Avem un tatic care se prezinta la lucru dupa terminarea CIC.
Problema este ca firma noastra nu mai lucreaza in perioada 14.12.2009-- 01.03.2010 ... (vezi toată discuția)