avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Certificat de urbanism - teren extravilan
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Certificat de urbanism - teren extravilan

Buna ziua!
Pot obtine certificat de urbanism pentru constructia unei hale de aproximativ 500 mp, din panouri tip sandwich amplasata pe un teren aflat in extravilanul unei comune, cu destinatie "arabil".
Multumesc
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 16:54, 10 Decembrie 2009
Atentie, Certificatul de urbanism nu tine loc de Autorizatie de Construire, deci nu puteti construi in baza Certificatului de urbanism.
Dvs pt. construirea unei hale (sau orice tip de constructie) trebuie sa obtineti intr-adevar un Certificat de urbanism, dupa care in baza unui PAC (Proiect faza autorizare construire) sau a unui Proiect tehnic de executie, si o serie de avize impuse prin Certificatul de Urbanism, veti obtine Autorizatia de Construire.
Parerea mea este sa va adresati biroului/serviciului urbanisnm din cadrul Primariei de care apartinate teritoriul administrativ in care este amplasat terenul.
Numai bine.
Certificat de urbanism puteti obtine dar acesta nu tine loc de autorizatie de construire! Iar terenul fiind extravilan , mai mult ca sigur ca vi se va cere schimbarea regimului juridic al terenului din extravilan in intravilan construibil! Iar acest lucru se poate face numai prin PUZ! Deci , practic , prin acel certificat de urbanism , vi se va indica faptul ca terenul este neconstruibil , urmand sa va adresati primariei printr-un PUZ pentru schimbarea destinatiei terenului respectiv!
SUCCES!
B-)
Eu cunosc un caz in care s-a eliberat Autorizatie de construire pe un teren arabil extravilan pt. construire casa de vacanta. Nu vad de ce nu s-ar elibera AC pt construirea unei hale, cu atat mai mult ca se urmareste "scoaterea" acestor tipuri de constructii din perimetrul urban cu destinatii rezidentiale si/sau comerciale.
Eu cred ca tot primaria este acees care va lamuri problema ce mai clar.

@GeroConsulting - cazul pe care il cunoasteti dvs este foarte simplu: primaria a dat autorizatie de construire dupa ce , in prealabil , se trecuse o portiune din acel teren din extravilan in intravilan!B-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pamant intravilan - intrebari ovidiu_diac ovidiu_diac Buna seara tuturor, Vreau sa cumpar un pamant de casa de peste 6500mp dar este inregistrat ca extravilan(nefiind in oras ci undeva linga o padure ca si ... (vezi toată discuția)
Hala productie publicitara mirelahanganu mirelahanganu Buna ziua , Vreau sa cumpar o bucata de teren de aprox 500 mp . Inainte de a-l cumpara am inteles ca trebuiesc indeplinite niste conditii . Va rog sa-mi ... (vezi toată discuția)
Bună. aș vrea să cumpăr un teren extravilan (faneața). am ... RolandEngi RolandEngi Bună. Aș vrea să cumpăr un teren extravilan (faneața). Am vorbit cu constructori care fac căsuțe din panouri tip \'Sandwich\', pe piloni. Întrebarea ... (vezi toată discuția)