avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1302 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Repatriere din SUA
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Repatriere din SUA

Buna ziua,

Locuiesc in Statele Unite de 7 ani cu viza de investitor si obligatia de a parasi tara la fiecare 2 ani. Nu am stiut ca ar fi trebuit sa imi inregistrez adresa temporary de domiciliu din America la serviciul de pasapoarte din RO.
La intoarcerea definitiva in RO, doresc sa imi aduc si inmatriculez masina. Cum pot dovedi serviciului vamal ca am locuit Mai mult de 12 luni in Statele Unite, altfel decat inscrierea domiciliului din passport?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Dear , utilizator 14:23, 21 Ianuarie 2019
Obligatia de a va declara domiciliul din strainatate in pasaport e mai mult de forma. Mai nou, cei care pleaca in strainatate pe termen ceva mai lung trebuie sa anunte fiscul, dar fiind plecat de mai multa vreme nu e vorba de dvs.

Cum puteti dovedi domiciliul: cu o dovada de domiciliu valabila in SUA pe care o apostilati in SUA.
Va multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cãlãtorie in america TutuTraian TutuTraian Buna ziua, Am si eu o întrebare, si anume: Am fost plecat doua luni in America (ca si turist) cu pasaport maghiar. Va rog frumos sa-mi spuneti dacă mai am ... (vezi toată discuția)
Reinnoire pasaport vladylds vladylds Buna ziua, Detin un pasaport cu valabilitate pana anul viitor in octombrie, am fost acceptat la o universitate din state, voi fi plecat timp de 4 ani, ... (vezi toată discuția)
Călătorie în sua imediat după căsătorie: pot avea probleme la frontieră dacă nu îmi schimb cartea de identitate cu noul nume în termenul legal? claudiufulga claudiufulga Buna ziua, Detin pasaport valabil si viza de SUA valabila pe 10 ani, pe numele actual. Pe data de 26mai urmeaza sa ma casatoresc si voi lua numele sotului, ... (vezi toată discuția)