avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 262 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... modificari date in carnetul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

modificari date in carnetul de munca

dragi prieteni,
va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa fac in cazul in care dupa proces cu fostul angajator , s-a acordat prin sentinta nulitatea absoluta a deciziei de concediere, dar fostul angajator a incheiat cartea de munca cu art 61 lit a.
cine trebuie sa faca acum modificari atata timp cat decizia lor este nula prin sentinta tot asa trebuie sa ramana insemnarile in carnetul de munca?


multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: rares79 , utilizator 19:21, 1 Mai 2006
Deci daca decizia e nula, reincepi activitatea si urmatoarea inscriere in carnet va fi ceva de genul " Reincadrat ........... " cu data din hotarare si desigur cu acordarea drepturilor din data respectiva.
dar nu s-a cerut reincadrare, s-a cerut sa se ia in calcul demisia data cu cateva zile inainte de decizia lor de concediere, iar in sentinta judecatorul a specificat ca se respinge cererea mea de a-l obliga pe fostul angajator sa faca modificarile in carnetul de munca
astfel cine face modificarile daca instanta nu-l obliga pe el, poate sa le faca inspectoratul de munca, pe baza sentintei?
multumesc!
Te duci cu cartea de munca si hotararea la angajator si ii soliciti sa-ti rectifice inscrierea, respectiv din art 61 in art.79 (daca nu mai vrei sa stai tot acolo si nu ai solicitat asta in instanta)
Daca s-a dispus si reincadrarea prin hotarare,atunci te intorci la locul de munca ,pe acelasi post iar angajatorul este obligat sa faca rectificarea in cartea de munca.
nu am cerut nici o reincadrare!
aceste modificari nu poate sa le faca ITM-ul?
inchipuiti-va ce -mi va face fostul angajator in acest caz mai ales ca au platit si ceva sume frumusele in acest proces! va fi incantat sa -mi faca modificariel!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie vasi_adi vasi_adi Va rog sa-mi spuneti daca imi pun demisia trebuie sa stau in preaviz 15 zile calendaristice sau daca patronul este de acord cu plecarea imediat in cu data ... (vezi toată discuția)
Sentinta in actiune s-a cerut nulitatea deciziei de concediere si obligarea intimatei sa ia act de demisia fostului angajat si sa-i faca modificarile in carnetul de ... (vezi toată discuția)
Plata salariilor in urma concedierii abuzive Vladzor Vladzor Buna ziua, Sotia mea a obtinut o sentinta favorabila in urma unei concedieri abuzive. In acest caz, am inteles ca se platesc salariile din momentul ... (vezi toată discuția)