avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sentinta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sentinta

in actiune s-a cerut nulitatea deciziei de concediere si obligarea intimatei sa ia act de demisia fostului angajat si sa-i faca modificarile in carnetul de munca.
Instanta a admis nulitatea actului, dar a respins cealalta cerere. Ce se intimpla in acest caz? ITM -ul spune ca trebuie specificat clar in sentinta cine face modificarile in carnetul de munca, caci fostul angajator nu este obligat sa le faca. Dar cum se poate incheia cartea in acest caz.
Exista si calea recursului. Se poate cere in intimpinare acest lucru?
ITM-ul spune prostii,bate tambalul.Potrivit D.92/1976 si Ord.136 de aplicare, asemenea rectificari in carnetul de munca le face unitatea la care lucreaza titularul carnetului,sau ultima unitate la care a lucrat,daca nu mai lucreaza.Nu se face recurs pentru asemenea chestiune,dar daca vreti sa pierdeti timp si bani,puteti face. Daca fostul angajator la care va referiti este ultima unitate la care a lucrat si acesta nu vrea sa-i faca rectificarile,puteti sa-l actionati in instanta in baza actelor normative amintite mai sus ,pe care va recomand sa le cititi,pentruca,observati si Dvs ,este necesar.Asa sa procedati si nu veti gresi(Crimar).

>in actiune s-a cerut nulitatea deciziei de concediere si obligarea intimatei sa ia act de demisia fostului angajat si sa-i faca modificarile in carnetul de munca.
>Instanta a admis nulitatea actului, dar a respins cealalta cerere. Ce se intimpla in acest caz? ITM -ul spune ca trebuie specificat clar in sentinta cine face modificarile in carnetul de munca, caci fostul angajator nu este obligat sa le faca. Dar cum se poate incheia cartea in acest caz.
>Exista si calea recursului. Se poate cere in intimpinare acest lucru?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se intampla in acest caz? anonim anonim am facut contestatie la o decizie de concediere. Instanta a admis nulitatea absoluta a deciziei, dar a respins cererea cu privire la obligarea intimatei sa ia ... (vezi toată discuția)
Modificari date in carnetul de munca rares79 rares79 dragi prieteni, va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa fac in cazul in care dupa proces cu fostul angajator , s-a acordat prin sentinta nulitatea absoluta a ... (vezi toată discuția)
Demisie vasi_adi vasi_adi Va rog sa-mi spuneti daca imi pun demisia trebuie sa stau in preaviz 15 zile calendaristice sau daca patronul este de acord cu plecarea imediat in cu data ... (vezi toată discuția)