avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 361 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Impozit venit microintreprindere.
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Impozit venit microintreprindere.

La Societate care in luna octombrie 2018 a avut un salariat si pe 26.10..a incetat CIM,cum se calculeaza impozitul la trim.IV. cu cota de 3% sau 1% pentru Luna Octombrie.Plateste la trimestru.
Cu multumiri.
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 17:27, 22 Ianuarie 2019
3%.

Cod Fiscal:

(5) În cazul în care, în cursul anului fiscal, numărul de salariați se modifică, cotele de impozitare prevăzute la alin. (1) se aplică în mod corespunzător, începând cu trimestrul în care s-a efectuat modificarea, potrivit legii. Pentru microîntreprinderile care au un salariat și care aplică cota de impozitare prevăzută la alin. (1) lit. a), al căror raport de muncă încetează, condiția referitoare la numărul de salariați se consideră îndeplinită dacă în cursul aceluiași trimestru este angajat un nou salariat cu respectarea condiției prevăzute la alin. (6).
Ultima modificare: Marți, 22 Ianuarie 2019
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit micro turturea turturea Daca in 2 decembrie 2019 a plecat singurul salariat pe care l-am avut, in cat timp trebuie sa angajez un salariat pentru a plati in continuare un impozit de ... (vezi toată discuția)
Procent la impozitul microintreprindere florin444 florin444 Buna ziua,as dori sa stiu care este,din 2016,cota de impozitare pentru o microntreprindere cu o activitate de peste 3 ani,care are 9 angajati cu cim si norma ... (vezi toată discuția)
Calcul imp micro stela chelner stela chelner Buna ziua, La calculul impozitului pe micro. , contractul de munca pe perioada determinata este valabil ca si cel pe perioada nedetrminata? Multumesc ... (vezi toată discuția)