avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Imi vreau fetita inapoi
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Imi vreau fetita inapoi

Buna ziua,
Am si eu o intrebare... Sunt casatorit si in plin divort. Am locuit impreune cu mama si fata noastra, care are doi ani, in UK. Intr-o zi sotia a luat fata in timp ce eu eram la servici si a plecat in Romania fara stirea mea sa intenteze divort. Fata a fost nascuta in UK. Ceea ce a facut ea este ilegal in UK si sanctionabil de lege. In plus pot sa aduc martori ca m-a inselat aici cu diverse persoane, intretinand raporturi sexuale cu straini in fata fetitei, pot sa aduc martori ca a avut un comportament total imoral si ca fetita era neglijata pe timpul cat eram plecat de acasa (nespalata, cu hainute murdare, lasata sa alerge peste tot fara supraveghere, etc.) si ca lasa fetita cate 6-7 ore pe zi cu babysitter-ul ca sa se duca la hotel cu alti barbati. Intrebarea mea este: ce sanse am sa-mi recuperez fetita si sa o aduc inapoi in UK, unde ar avea infinit mai multe oportunitati de dezvoltare si o viata mai buna?
Cel mai recent răspuns: heimdal , utilizator 14:36, 14 Ianuarie 2016
Cum a reusit sa plece in Romania fara consimtamantul dvs.? E necesar la trecerea frontierelor.
Nu este necesar, pentru ca fitita are pasaport romanesc. Are nevoie de imputernicire doar cand iese din Romania. Din cate am inteles Romania este singura tara din UE care cere asa ceva. In rest se poate circula liber pentru o perioada mai mica de 1 luna.
Nu e necesar, asa e.
Faceti plangere la oranbele locale, poate fi considerata rapire. Aratati toate faptele. Totusi, daca s-au declansat procedurile legale in Romania, sansele scad. Timpul conteaza, ar trebui sa va grabiti.
Am alertat autoritatile, insa trebuie sa treaca o luna de zile fara ca ea sa se intoarca cu fetita pentru ca autoritatile de aici sa poate actiona. Nu este ceva ce pot face in Romania? Pana la urma imi doresc sa iau custodia fetei, chiar daca trebuie sa mai astept.
Luati legatura cu un avocat englez ca sa inceapa demersurile judiciare si cautati si avocat in Romania care sa va reprezinte in procesul din tara.
In Romania se va decide soarta situatiei si nu in UK.
E bine sa va grabiti.

Alte discuții în legătură

Mama și copilul plecați în italia cu suplinire acord pe o vacanță de 4 zile și nu s-au mai întors. ce e de făcut să-mi pot vedea copilul? MYK272est MYK272est Buna ziua! Am un program de vizitare stabilit de la divort cu preluare a minorului la domiciliul meu 2 weekend-uri pe luna. In urma cu o luna sotia a deschis ... (vezi toată discuția)
Cum pot online custodia coplilului (sunt tata) DanielIonita DanielIonita Buna ziua , Caut ajutor in privinta unei probleme cu care ma confrunt,. Ideea e in felul urmator , eu si sotia avem o fetita de 5 ani, de 2 ani ne am ... (vezi toată discuția)
Schimbarea locuintei minorului in strainatate danielafelicia danielafelicia Am o rugaminte daca ma puteti ajuta. Am divortat in urma cu cativa ani, am o fetita de 9 ani care a ramas la mama , dar avem custodie comuna ii platesc Pensie ... (vezi toată discuția)