avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Declarare contract inchiriere
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Declarare contract inchiriere

Buna ziua,
Ce anume trebuie sa fac ca si proprietar locuinta dup ce inchei contractul de inchiriere, astfel incat sa fiu in regula din toate punctele de vedere?

Venitul din chirie imi poate afecta indemnizatia de crestere copil?
Cel mai recent răspuns: nachidil , utilizator 14:31, 22 Ianuarie 2019
Nu mai este obligatoriu sa îl înregistrați la anaf. Dacă ați făcut contract cu cineva caruia i se decontează chiria atunci îl puteți înregistra.
Vă înregistrați în spațiul virtual de pe portalul anaf. Urmați pașii și apoi va dau cei de la anaf o parola. Completați declarația unica cu toate datele din contract. La venituri treceți din cedarea folosinței... În cote forfetare de venit. Dacă valoare pe an este pana în 12 salarii minime nu sunteți obligata la plata cass și Nici cas ci doar a impozitului de 10% aplicat la valoare de 60% a totalului de venituri. Indemnizația încetează dacă valoarea contractului de chirie este de circa 3000 lei pe an (de 3 ori cuantumul indemnizației minime pe tara)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Venituri din mai multe surse Rdee Rdee Daca obtin venituri din dividende ce depasesc 24960 platesc CASS in valoare de 2496 lei/an dar mai obtin si venituri din chirii in valoare de 19740 deci as ... (vezi toată discuția)
Declaratia 200 bellefille bellefille Buna seara.Am nevoie de ajutor in legatura cu completarea Declaratiei 200,pentru venituri obtinute in 2014,pentru din cedarea folosintei bunurilor (cote ... (vezi toată discuția)