avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bullying in scoala
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bullying in scoala

Buna ziua,
Avem o situatie in care majoritatea copiilor din clasa 1 sunt agresati fizic de un coleg. Situatia persista de 1 an. Copilul a fost adus anul trecut in semestrul 2 de la o alta scoala prininterventia inspectoratului. A fost mutat tot din cauza violentei care o avea in vealalta scoala. S-au facut sesizari la directiune, s-au facut sedinte cu parintii in ideea de a ajuta copilul...i s-a recomandat sa se duca la cmbrae ...mamica refuza colaborarea cu noi si intre timp ceilalti copii sunt agresati zilnic. Deja ni s-a spus de catre mamica ca am avea noi ceva personal cu copilul sau . Noi am vrea sa nu mai fie agresati si orele sa se desfasoare in liniste. Cum putem rezolva situatia? Din ce am citi ar putea fi vorba de un bullying la adrrsa copiilor nostri. Ce masuri putem lua ptr buna crestere si siguranta copiilor nostri? Mentionez ca posibil
Sa aiba un certificat care sa ateste o dizabilitate mentala , dar nu stim cu certitudine. Multumesc
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:06, 23 Ianuarie 2019
Sesizaţi în scris, cu număr de înregistrare, direcţiunea şcolii, în nume personal sau în numele comitetului de părinţi. Direcţiunea este obligată să ia măsuri.
Există REGULAMENTUL de organizare şi funcţionare a învăţământului special şi special integrat, prin care copiii cu nevoi speciale sunt integraţi în clase cu copii normali.
Însă regulamentul acela prevede şi asistenţă psihopedagogică specială, adică nişte psihologi angajaţi care să asiste la orele de curs alături de copilul cu probleme, ceea ce nu se întâmplă, fiindcă nu există nici interes, nici fonduri.
Gasiti informatii utile aici: www.avocatnet.ro/articol_485...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aș vrea să inițiez un memoriu împotriva unui elev cu grave probleme de comportament, dar nu știu de unde să încep. puteți să îmi dați o idee? popovicidaniela popovicidaniela Buna ziua. Am un copil in cls 5 si in clasa lor s-a transferat un baiat cu grave probleme emotionale, verbale si comportamentale. Este foarte agresiv cu copii ... (vezi toată discuția)
Bullying scolar salutare. am urmatoarea problemă, fiind cadru ... richard1977 richard1977 Bullying scolar Salutare. Am urmatoarea problemă, fiind cadru tehnic la o scoală tehnologică. Cunosc cazul unei eleve supusă bullyingului de un grup de ... (vezi toată discuția)