avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Pfa persoana cu handicap
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Pfa persoana cu handicap

Ce pași trebuie urmați de o persoana cu handicap grav pentru a beneficia de scutirea la impozitul pe venit pentru PFA-ul pe care îl are?
Contabilitatea se tine la fel ca și pentru persoanele care nu beneficiază de scutire?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 22:24, 23 Ianuarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Persoanele fizice cu handicap grav ori accentuat care realizează venituri din activităţi independente, din drepturi de proprietate intelectuală, din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură, scutite de la plata impozitului pe venit, au obligaţia declarării veniturilor şi depunerii declaraţiei unice. Deci doar acolo se completează de către persoanele fizice cu handicap grav sau accentuat înscriind perioada din cadrul anului fiscal pentru care beneficiază de scutire la plata impozitului pe venit.
Da. Contabilitatea se tine la fel ca și pentru persoanele care nu beneficiază de scutire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire impozit pe veniturile din agricultura persoana cu handicap violetanica violetanica Buna ziua ,va rog sa-mi spuneti daca tatal meu care are handicap grav (el este scutit de plata impozitului pe locuinta si pensie) este scutit de plata ... (vezi toată discuția)
Pensie de handicap CALINAC CALINAC daca sunt angajata dar am si pensie de handicap ce avantaje am la locul de munca sunt scutita de la unele retineri ?(cas,cass,somaj ,impozit pe venit?) (vezi toată discuția)
Scutiri la impozite pe perioada starii de urgenta Marius Iosif Marius Iosif Buna ziua. Potrivit OUG 48/2020 sunt scutiti de plata impozitului pe venit cei care realizeaza venituri din activitati independente etc. Avand in vedere ca ... (vezi toată discuția)