avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 376 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Sponsorizare Asociatie sportivă fara personalitate ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Sponsorizare Asociatie sportivă fara personalitate juridica

Poate o societate comercială să sponsorizeze (in bani sau bunuri) o asociatie sportivă fără personalitate juridică (adică este inscrisă doar în Registrul Sportiv)? Multumesc
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 00:38, 26 Ianuarie 2019
Da, poate dar nu poate beneficia de facilitatile fiscale care sunt daca ar da catre un ong inscris pe og 26 din 2000 priind asociatiile si fundatiile.
Ultima modificare: Joi, 24 Ianuarie 2019
george-neagu, moderator
Prin sponsorizare, banii sau bunurile trec din patrimoniul unei persoane (sponsorul) in patrominiul altei persoane (beneficiarul sponsorizarii) INsa o asociatie sportiva prin definitie NU are personalitate juridica, si prin urmare NU are patrmoniu. Deci juridic nu are cum sa beneficieze de sponsorizare. Va trebui facuta pe numele persoanei fizice care reprezinta asocierea fara personalitate juridica, ea putand fi in opinia mea considerata in mod automa persoana recunoscuta de o structura de profil dpdv la Legii 32 / 1994 si prin urmare poate fi, ca persoana fizica, beneficiar al unei sponsorizari. In contractul se va mentiona ca beneficiar final este asociatia sporitiva ca entitate fara personalitate juridica si ca persoana fizica care preia banii sau bunurile tine evidenta si ii cheltuie / le utilizeaza in acel scop si tine la dispozitia sponsorului si a ANAF dovezile necesare. Atentie ca in curand vor intra in vigoare modificari legislative legate de sponsorizari !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare asociație /ong care sa sprijine sportivii Ana Corina P Ana Corina P Infiintare asociatie Buna ziua. Vă rog mult să mă ajutați cu o informație. Sora mea are 14 și este sportiva, joaca tenis de performanta. De a lungul ... (vezi toată discuția)
Sponsorizare sportiv strain ETor ETor Cazul este urmatorul: Sportiv cu dubla cetatenie care are resedinta in Romania dar reprezinta o federatie straina doreste sa obtina sponsorizari din partea ... (vezi toată discuția)
Sponsorizari pentru asociatie sportiva fara personalitate juridica? dmarius1 dmarius1 Buna ziua, Am infinatat de mai multi prieteni un club sportiv (jucam handbal amator) , am renuntat practic la el dupa ce am vazut cat acte sunt necesare ... (vezi toată discuția)