avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... dauna totala
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

dauna totala

in 23.12.2018 am facut un accident de masina, in urma caruia cei de la [EDITAT] au considerat ca masina este dauna totala. si au scos-o la licitatie iar acum imi spun ca nu-mi mai pot da banii ca sa mi-o repara in regie proprie, . daca eu vreau sa-mi opresc masina si sa o repar de ce sunt fortata sa o vand?
Ultima modificare: Vineri, 25 Ianuarie 2019
Ioan Ciobanu, Expert judiciar
Cel mai recent răspuns: IRIS AG BROKER de ASIGURARE , Consultant asigurari 21:29, 26 Ianuarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Legea RCA
Art. 14 (2) În cazul daunei totale economice, asigurătorul evaluează vehiculul avariat, printr-un sistem de evaluare specializat sau prin documente emise în condiţiile legii pentru a-i determina valoarea de piaţă din momentul premergător evenimentului. Păgubitul poate opta pentru reparare până la valoarea de piaţă a vehiculului, calculată în urma evaluării, sau pentru soluţionarea cazului ca daună totală prin plata diferenţei dintre valoarea de piaţă a vehiculului şi valoarea epavei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daună totală în urma unui accident: asigurătorul mi-a dat de ales între 8000 de lei și scoaterea epavei la licitație. există un site unde se pot urmări aceste licitații? maru593 maru593 In urma unui accident, asigurătorul a declarat paguba totala si mi-a evaluat masina la 8000 RON. Mi s-a comunicat ca, daca aleg sa nu repar masina cu suma ... (vezi toată discuția)
Dauna totala casco omniasig Ion stanica Ion stanica Este corect ca in cazul unei daune totale casco omniasig asiguratorul sa scada din valoarea asigurata inscrisa in contractul casco 25%valoarea epavei masinii ... (vezi toată discuția)
In cazul optării: dauna totala economica trebuie predat bunul ... profesor44 profesor44 In cazul optării: Dauna totala economica trebuie predat bunul avariat firmei licitatoare asupra vehiculului accidentat? (vezi toată discuția)