avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Daună totală în urma unui accident: asigurătorul ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Daună totală în urma unui accident: asigurătorul mi-a dat de ales între 8000 de lei și scoaterea epavei la licitație. Există un site unde se pot urmări aceste licitații?

In urma unui accident, asigurătorul a declarat paguba totala si mi-a evaluat masina la 8000 RON. Mi s-a comunicat ca, daca aleg sa nu repar masina cu suma primita, aceasta va fi scoasa la licitatie pt a se stabili valoarea epavei si valorea maxima de despagubire.Cand am intrebat care este termenul legal in care ar trebui sa primesc un raspuns oficial si daca exista un site oficial pe care se poate urmari aceasta licitatie, asigurătorul nu a stiut, sau nu a vrut, sa imi dea un raspuns.Ce stiti in acest sens? Care este termenul legal in care trebuie sa primesc un raspuns oficial? Exista un site pe care se pot urmari aceste licitatii? Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 5 Februarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 21:17, 8 Februarie 2019
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Societatile de asigurare utilizeaza o platforma de licitatii pentru auto avariate la care nu aveti acces.

Societatile de asigurare asteapta oferte pentru "epave" un timp rezonabil (pentru a determina valoarea de piata auto avariat) - termenul trebuind sa se inscrie in termenul legal de solutionare a dosarului de dauna.

In cazul in care ei nu primesc oferte sau ofertele nu le convin, cel mai probabil va evalua epava la 25% din valoarea de piata a autovehiculului de la data accidentului.
Daca nu avem acces la platforma atunci cum/cine cumpara o epava?
De obicei epavele se vand pe autosel.ro. Dvs nu vedeti cine cumpara. Doar dealerii si societatile care au ca scop vanzarea masinilor acces la acea platforma. Dar ar trebui sa scrie in polita casco cat valoreaza epava.
Care este ratiunea pentru care site-ul autosel.ro nu este public ? Ce se mai fura prin tertipurile astea ? Atunci ce fel de licitatie este asta ?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,

Site-ul autosel poate fi accesat doar de potentiali cumparatori (parcuri de dezmebrari, service-uri, dealeri, etc.) in baza unui abonament (acum 1 an era aprox 500ron/luna). Este cel mai mare si din acest motiv este folosit de societatile de asigurari, in acest fel (in urma unei licitatii) se stabileste valoarea de piata a epavei. Dvs ca persoana fizica nu aveti ce sa vedeti acolo. Daca va simtiti nedreptatit, puteti face reclamatie la ASF, care va verifica modul in care s-a facut licitatia (chiar verifica, nu se joaca, cel putin in zona asigurarilor). Va rog sa cautati in forum subiecte similare in care s-a discutat problema evaluarii/subevaluarii/supraevaluarii epavelor

Alte discuții în legătură

Articolul 321/daune economice totale huntershive huntershive Salut întâi pe toata lumea si vin cu întrebarea: Referitor la dauna totala a unui automobil se înțelege 75% din pretul masinii înainte de accident plus ... (vezi toată discuția)
Dauna totala nedelcu laura nedelcu laura in 23.12.2018 am facut un accident de masina, in urma caruia cei de la [EDITAT] au considerat ca masina este dauna totala. si au scos-o la licitatie iar acum ... (vezi toată discuția)
Dauna totala economica buna ziua mașina mea a fost evaluată ... Deluclau Deluclau Dauna totala economica Buna ziua Mașina mea a fost evaluată de asiguratorul vinovatului după accident la 19000 lei din care 15000 despăgubirea și ... (vezi toată discuția)