avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1237 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Poate avea acces la datele cu caracter personal ale ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Poate avea acces la datele cu caracter personal ale proprietarilor un administrator de imobil fără atestat?

Un administrator fara atestat, poate avea acces, la datele personale a ceror aprox.1400 de proprietari cat are asociatia ?
Ultima modificare: Luni, 28 Ianuarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: SCLIPEINICU , utilizator 21:25, 2 Februarie 2019
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
-toate utilitatile sunt platite individial de proprietari
-asociatia de proprietari se afla in videle-
-asociatia este infiintata de primarie
-asociatia are in compomenta 37 de blocuri cu 87 de scari de bloc
-cei aprox 1400 de proprietari nu au acord de asociere asa cum prevede legea
-asociatia sa infiintat cu nerespectarea art.40 din constintitutie si anume am fost arondati la aceasta asociatie,fara sa se respecte legea asociatiilor de proprietari.
-proprietarii au fost dati in judecata de administrator si nu de presedinte,/ pentru ca nu platesc o taxa pe criteriul numarului de persoane care locuieste in apartament si pe care noi proprietarii o consideram taxa de protectie,
-intodeauna proprietarilor li sa reprosat de primarie, ca noi proprietarii suntem de vina,ca nu avem CEX si Comisie de cenzori pentru a rezolva problemele asociatiei, pentru ca asa este legea.
-in sedinta AGP a proprietarilor din 2018,sa ales un CEX,insa din comisia de cenzori, nu a vrut sa faca parte niciun proprietar
-reprezentantul primariei prezent la sedinta,nu a asigurat predarea stampilei,a documentelor asociatiei si a sediului asociatie.
-CEX ,fara acces si la corespondenta asociatiei,nu a putut finaliza demersurile de a anula CIM al persoanei ce ocupa postul de administrator.
-reprezentantul primariei este complice la ilegalitatile dovedite de expertul contabil prin simplu fapt ca nu a sanctionat asociatia (administratorul ),asa cum prevede legea.
-din peste 800 de proprietari dati in judecata, sunt cam singurul care in apel am castigat procesul,pentru ca am cerut probe minimale necesare de a da in judecata un proprietar.
-administratorul nu mai da in judecata pe proprietari,pentru ca am obtinut o hotarare definitiva ce atesta ca nu poate reprezenta asociatia.
-sunt inca proprietari care mai platesc de frica sa nu fie dati in judecata
-daca aceasta asociatie avea cea mai mica utilitate,eram fanul ei. Exemplu- m-am rugat de administrator sa gaseasca meseriasi sa inlocuiasca acoperisul blocului deteriorat grav, totul pe cheltuiala mea,dar nu a vrut sa se implice.
-acesta este motivul pentru care noi proprietarii dorim sa stim, de ce temei legal ne mai putem folosi de a scapa de administrator ? Va multumesc anticipat de raspuns. As dori daca mi se recomanda vre-o institutie,aceasta sa nu fie din videle.

Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Ianuarie 2019
SCLIPEINICU, utilizator
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
1-Daca proprietarii nu au acord de asociere,pe cale de conscinta conform dispozitii in vigoare nu au drept de vot in adunarea generala
2-Pretentiile serviciului din primarie sunt intemeiate
3-Este hilara actiunea persoanei care fara atestat profesional ,fara a detine calitate procesuala activa a reusit sa actioneze in instanta proprietarii din imobilul de locuit in comun in conditiile in care proprietarii nu erau membrii proprietari iar reclamantul nu era reprezentantul legal al asociatiei de proprietari din care proprietarii ju faceau parte
4-Administratorul de imobil prin dispozitiile in vigoare CIM si fisa postului detine competente limitate fara a avea competenta sa dispuna de la sine putere actionarea in instanta a proprietarilor sau executarea de reparatii la parti comune condominiu
5-Dv va confruntati cu situatie complexa
-nu sunteti membrii asociatiei
-nu aveti persoana care sa detina documente legale carare sa permita exercitarea responsabilitatii de administrator imobile
Este speta in fond simpla care trebuie analizata punct cu punct care insa implica demersuri care genereaza un consum apreciabil nervos,interes din partea autoritatilor in drept sa solutioneze care sa stapaneasca dispozitiile in domeniu
Demersurile implica un razboi al nervilor
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Probabil ca in asociatia aceasta sunt cuprinse toate blocurile din Videle. Intotdeauna sunt destul de greu de gestionat asociatii de acest fel. Sunt probleme si la asociatii pe fiecare bloc cu 1-2 scari, daramite la ce aveti acolo.

Solutia cea mai simpla ar fi sa va organizati asociatii de proprietari la un nivel cat mai mic, preferabil pe fiecare bloc in parte. In acest fel, iesind din asociatia mamut, il lasati pe acel asa-zis administrator sa administreze nimic.

Referitor la paguba de 42000 de lei, daca o impartiti la 1200 de proprietari cati ziceti ca sunteti, ar iesi o medie de 35 de lei. Adica, nesemnificativ. Sugestia mea este sa nu va mai consumati energia si nervii pentru ca sigur va costa mai mult.

Din ce spuneti sunt o multime de nereguli si cu primaria, "surprinzator" avand in vedere ca vorbim de Videle, orasul eminentelor cenusii din Romania.
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Ianuarie 2019
Bloc Expert, Administrator imobile
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
mai complectez cu cateva elemente,pentru a se evalua cat mai exact situatia :
-datorii la anaf de aprox. 170.000 ron
-toate procesele au fost castigate fara probe la dosar
-avocatii locali refuzau sa -i apere pe proprietari ,deoarece asociatia a fost facuta de presedinta judecatoriei
-am castigat in apel datorita doamnei avocat Carmen Consuela, contactata de pe acest forum
-am facut plangere la consiiliul local al primariei, in sensul ca asa cum consilieri au fost alesi de proprietari,tot asa si ei sa ia o hotarare pe baza legii asociatiilor de proprietari
-sunt invitat la sfarsitul acestei luni, la sedinta de consiliu a primariei
-am reclamat faptul ca daca asociatia a fost facuta pe baza legii 230/2007 si functionarea ei sa fie tot in baza legii asociatiilor de proprietari
-sper sa gasesc institutii ale statului care sa respecte si sa aplice legea
-Care poate fi acea institutie ?
Tot respectul pentru cine a infiintat acest forum.

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca tot afirmati ca ati ajuns in situatia de dialog cu autoritatile,pentru a avea oarece sanse,
primul lucru staudiati responsabil legislatia care guverneaza infiintarea,organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari
Atentie ,nu va mai raportati la disp L nr 230/2007 si HG nr 1588/2007 pentru ca au fost abrogate din septembrie 2018
Studiati disp L nr 196/2018
Daca doriti sa functioneze asociatia de proprietari infiintati una la nivelul imobilului unde locuiti,alegeti persoane responsabile sa va reprezinte si sa va apere interesele
Realitatea demonstreaza ca asociatiile de proprietari "mamut" in timp isi demonstreaza ineficienta si mai devreme sau mai tarziu se divizeaza la cererile intemeiate ale reprezentantilor imobilelor
Referitor la paguba de 42000 de lei, daca o impartiti la 1200 de proprietari cati....

Administratorul este unic dar evidenta fondurilor,necesarului de lucrari reparatii se inregistreaza distinct pentru fiecare imobil in parte
Daca se impune executare reparatie la imobilul A vor fi pusi la plata strict proprietari respectivului imobil vor fi utilizate fonduri ale respectivilor proprietari fara a fi utilizate surse apartinand altor proprietari sau imobile de locuit in comun
sper sa gasesc institutii ale statului care sa respecte si sa aplice legea

Va confruntati cu un cerc vicios si fiti sigur ca sunt putine persoane,mai putine autoritati care sa se implice sa clarifice sau sa indrepte ce a initiat si a favorizat autoritatea publica locala=primaria
Aveti 2 variante solutionarea amiabila respectiv despartirea de asociatia mamut si infiintarea de asociatie de proprietari strict la nivelul imobilului unde locuiti sau solutionarea in instanta de judeacata cu tot ansamblul de consum de stres,timp alocat termenelor de judecata,efort financiar pentru onorariu aparator-fara a avea garantia finalului nu de alta dar va razboiti cu primaria care s-a implicat in infiintarea asociatiei mamut si din interese proprii...

Alte discuții în legătură

Administratorul care nu este propietar poate sa vina in ag cu 113 imputerniciri? SCLIPEINICU SCLIPEINICU La a doua sedinta a AG,am fost 40 propietari plus administratorul.Tot ce am votat (alegerea CEX,a comisiei de cenzori,etc.).administratorul si inca un ... (vezi toată discuția)
Exista institutie autorizata care sa certifice o lista lunara de cheltuieli ? SCLIPEINICU SCLIPEINICU Asociatia de propietari se prezinta in instanta (in apel) cu un tabel cu toti propietarii unei scari de bloc/ in care se solicita o anumita suma de bani fara ... (vezi toată discuția)
La asociația de proprietari avem mari probleme cu președintele ... Amanolesei Petru Amanolesei Petru La asociația de proprietari avem mari probleme cu președintele de asociație care comite abuzuri foarte grave. Am votat schimbarea, dar acesta a fugit din ... (vezi toată discuția)