avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1476 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Ce se întâmpla dacă nu renunți la cetățenia ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Ce se întâmpla dacă nu renunți la cetățenia romană??

Buna seara.
Locuiesc in Spania din 1999
Acum trei ani am obținut cetățenia spaniola și anul trecut când am fost in concediu in Rom mi s-a spus la primăria orașului in care locuiesc ca trebuia sa anunț autoritățile romane și sa renunț la cetățenia romană întrucât Spania și România nu au conveniu pentru dubla cetățenie. Ca sa renunț la cetățenia romană trebuie sa plătesc o taxa la ambasada de 650 de euro și in plus sa fac o sumedenie de traduceri. Sunt intr-adevăr obligat sa anunț autoritățile romane?? Va mulțumesc
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 17:10, 29 Ianuarie 2019
Autoritatilor romane nu le pasa de asta. Este o treaba interna a regatului spaniol. Concret: daca nu aveti dubla cetatenie prin nastere riscati sa pierdeti cetatenia spaniola.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Naționalitate română și spaniolă andririsa andririsa Buna ziua. Situatia mea este urmatoarea: locuiesc in Spania de 12 ani iar in 2013 am solicitat si obtinut nationalitatea spaniola. La obtinerea ... (vezi toată discuția)
Am cetatinia spaniola dar apar in românia ca cetățean roman Corina 67 Corina 67 Dacă imi scot pașaport românesc risc sa pierd cetățenia spaniola ? (vezi toată discuția)
Cetatenie dubla (romana si spaniola) anisoarab anisoarab Femeie,cetatean roman,casatorita in spania cu sot spaniol,cetatean spaniol Daca solocita cetatenie spaniola,trebuie sa renunte la cetatenia romana? Multumesc! (vezi toată discuția)