avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Accident de munca soldat cu deces.
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Accident de munca soldat cu deces.

Sunt 11 luni de când soțul a decedat la serviciu. Nu am primit nici un proces verbal cu stadiul anchetei. Ce trebuie sa fac?
Cel mai recent răspuns: inspectorSSM , utilizator 17:47, 29 Ianuarie 2019
Buna dimineata,
ar trebui sa inaintati adrese prin care sa solicitati stadiul anchetei, insa, consider ca cel mai bine ar fi sa faceti acest lucru printr-un avocat

Cu stima
Buna dimineata.
Adresati.va Inspectoratului Teritorial de Munca judetean, dumnealor si Parchetul efectueaza cercerarea accidentului
Depuneti o notificare scrisa la ITM si Parchet, cu nr. de inregistrare/ data prin care solicitati stadiul cercetarii evenimentului produs.
Posibil sa nu fie definitivata ancheta efectuata de ITM/ Inspectia muncii fiind vorba de un eveniment produs in timpul serviciului. Ancheta ITM poate fi de durata daca este utila o expertiza tehnica judiciara.
Parchetul chiar daca face o cercetare in paralel, fiind vorba de un posibil accident de munca, va definitiva cercetarea numai dupa ce primeste dosarul de cercetare de la ITM/ Inspectia muncii.
Daca se va inregistra ca AM, angajatorul are obligatia sa va dea PV de cercetare AM intocmit de ITM/ Inspectia muncii si formularul FIAM de inregistrare AM. Aceleasi documente, angajatorul are obligatia sa le trimita la CJPensii.
Conform prevederilor Legii nr. 346/ 2002 republicata in 2009 urmasii victimei pot beneficia de prevederile
-art. 18 Asiguraţii sistemului de asigurare pentru accidente de muncă şi boli profesionale au dreptul la următoarele prestaţii şi servicii:
f) despăgubiri în caz de deces;
g) rambursări de cheltuieli.
Solicitati la ITM exemplarul de proces verbal destinat familiei accidentatului si de la angajator FIAM (Formular Inregistrare Accident de Munca). Daca in urma cercetarii caracterul accidentului a fost stabilit ca accident de munca ce a produs deces va puteti adresa la casa de pensii (asiguratorul in cazul accidentelor de munca) pentru a obtine despagubirea de 4 salarii medii pe economie (undeva la 14000 ron).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident de munca soldat cu deces, obtinere detalii despre ancheta angelica82 angelica82 Buna seara. In data de 22 aprilie 2016, unchiul meu a avunt un accident (cadere de la inaltime),in timpul desfasuraii actiivitatii la o firma ,unde nu avea ... (vezi toată discuția)
Accident de munca alesshya alesshya Soacra mea a suferit un accident de munca prin faptul ca a cazut un palet incarcat pe ea si are fractura de col femural. Ea este internata si nu se stie cand o ... (vezi toată discuția)