avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... in legatura cu Icredit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

in legatura cu Icredit

Buna dimineata. Mama mea in cursul lunii noiembrie 2018, a solicitat un credit de nevoi personale la Icredit in valoare de 600 lei iar in decembrie trebuia achitata prima rata si datorita unor probleme de sănătate nu a achitat in decembrie prima rata si nici acum in ianuarie. Aici ca nu a achitat este alt ceva. Întrebarea mea este următoarea: acesti agenti de colectare sume de bani de la persoanele care au credite in derulare la aceasta institutie Icredit. , au voie sa lipeasca autocolante de instiintare pe usa de la intrare a apartamentului. ? Ieri au fost găsite lipite un nr de 4 autocolante pe usa. Unde ne putem adresa. ?
Cel mai recent răspuns: Felicia Epure , Consilier juridic 14:17, 29 Ianuarie 2019
Buna ziua.
Conform art. 60 lit. i) din OG 52/2016 privind contractele de credit oferite consumatorilor, se interzice afişarea la uşa apartamentului/blocului a notificărilor/somaţiilor/adreselor în legătură cu recuperarea creanţelor, cu excepţia actelor de procedură afişate la solicitarea executorului judecătoresc ori a instanţei de judecată;

Prin urmare, daca actele afisate nu emana de la un executor judecatoresc sau instanta, va puteti adresa ANPC -ului.
Ultima modificare: Marți, 29 Ianuarie 2019
Felicia Epure, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aplicare prin lipire cu folie pe partea exterioara a usii de apartament. victor1906 victor1906 Buna ziua. Pe usa de la intrare de la apartament la bloc , i-mi este aplicat de catre un vecin ,diverse foi si hartii , care sa ma instiinteze despre ... (vezi toată discuția)
Telefoane deranjante de la firme de recuperare creanțe. există o lege care să sancționeze aceste practici? Laura007 Laura007 e se poate face /intreprinde, in situtia in care firme de recuperare suna pe telefonul fix pt datoriile pe care le au vecinii ?Exista vreo lege care sa ma ... (vezi toată discuția)
Hartuire Bianca Bella baci Bianca Bella baci Buna ziua sunt sunat frecvent de o companie de recuperari,acestia mi-au aflat emailul de la compania de telefonie mobila unde sunt abonat,au inceput sa trimita ... (vezi toată discuția)