avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Rambursare sume necuvenite
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Rambursare sume necuvenite

Buna ziua,mamei mele i.a venit o decizie prin care i se comunica faptul ca trebuie sa restituie pesiile necuvenite,incepand cu data de 01.01.2016, in suma de 6600 lei.urmand ca acesti bani sa fie restituiti in termen de 15 zile...Se poate face o contestatie in acest sens?,astfel incat sa i se retina esalonat,lynar din pensie o anumita suma..e o suma prea mare si nu are posibilitatea restituirii integrale si daca da,cum se procedeaza? Mama are si pensie de urmas si salar cu jumatate de norma...nu ar ti trebuit sa fie instiintata de mai demult ca a depasit 35% din ventul mediu brut? Va rog sa ne lamuriti cu o solytie.multumim
Cel mai recent răspuns: SzaboLiliana , utilizator 16:44, 29 Ianuarie 2019
Da, puteti face contestatie pe cale administrativa, apoi in contencios.
Aveti grija la termene! Cititi acum decizia cu atentie.
Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 8 Februarie 2019
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare bani pensie (amnistie fiscala pensionari) mamon mamon Buna ziua!Mama mea a iesit la pensie anticipata in 2003(sector agricol).In 10.07.2012 primeste decizie pt limita de varsta.Acestei decizii ii este atasat si un ... (vezi toată discuția)
Lege SzaboLiliana SzaboLiliana De cand a intrat in vigoare legea potrivit careia pensionarul care primeste pensie de urmas si lucreaza cu jumatate de norma,nu are drept la pensie daca ... (vezi toată discuția)
Pensie urmas... handicap! roox_me roox_me In urma cu ceva timp, am postat o intrebare pe forum. acum am aceeasi problema. Era la un moment dat ideea ca nu putem realiza venituri daca avem pensie de ... (vezi toată discuția)