avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Deducere impozit pe cladire nerezidentiala
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Deducere impozit pe cladire nerezidentiala

In cazul unei PFA care are sediul social in locuinta proprietate personala si foloseste o camera pentru desfasurarea activitatii ,se poate deduce partea de impozit platita de PFA pentru suprafaţa din locuinta folosită în scop nerezidenţial?
Ultima modificare: Miercuri, 30 Ianuarie 2019
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Elena 47 , utilizator 14:14, 2 Februarie 2019
Da, pe baza chitantei doveditoare a platii si a declaratiei depuse la directia de impozite si taxe.
in cazul acesta,in contabilitate se poate inregistra plata cheltuielilor cu impozitul pe cladire nerezidentiala printr-o dispozitie de plata de catre mine ca PFA catre mine ca persoana fizica ?
Impozitul il platii doar asa cum apare inregistat la primarie, pe PFA sau persoana fizica.
daca la primarie e inregistrat pe persoana fizica, deci il platesc pe persoana fizica ,pot sa deduc partea de impozit pentru spatiul folosit de PFA (cladire nerezidentiala)?
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Februarie 2019
Elena 47, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lămuriri taxe sedii de apartament pfa/firme MrDerpson MrDerpson A apărut formularul: http://www.dpfbl.mdrap.ro/documents/Ordin_MDRAP_MFP_2069_4087_din_2015/Ordin_MDRAP_MFP_2069_4087_din_2015.pdf [b]Ai sediu în ... (vezi toată discuția)
Impozit sediu pfa romeo mart romeo mart Buna ziua Asa dori sa pun urmatoarea intrebare pentru o persoana proprietyara imobil in scop mixt adicsa rezidential si nerezidential adica firma pfa in ... (vezi toată discuția)
Impozit pe cladire rezidentiala nicolaeelena nicolaeelena In locuinta de domiciliu are sediul si un PFA pe numele unui membru al familiei. Acesta utilizeaza propriul dormitor pentru desfasurarea activitatii, fiind-i ... (vezi toată discuția)