avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pensionare invaliditate grad III
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pensionare invaliditate grad III

Buna ziua,
Am primit Decizie medicala asupra capacitatii de munca emisa de CNPP cab.expertiza medicala emisa in 30.01.2019-grad III, cu termen de revizuire 16.01.2020.
Are drept de munca 4 ore, dar nu doreste continuarea activitatii. Este obligatoriu sa depuna cerere la unitate pentru incetare CIM cu art 55 lit b?
De la Casa de pensii i-au cerut decizie de incetare a activitatii.

Cu stima, Monica M.
Ultima modificare: Joi, 31 Ianuarie 2019
MonicaM1, utilizator
Cel mai recent răspuns: MonicaM1 , utilizator 14:48, 7 Februarie 2019
C.i.m. inceteaza de drept la data comunicarii deciziei de pensie in cazul pensiei de invaliditate de gradul III, potrivit art.56 alin.1 lit.c teza a II-a C.mun.

Daca nu mai doreste continuarea activitatii , atunci sa depuna o cerere de incetare a c.i.m.
Multumesc pentru raspunsul Dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie medicala asupra capacitatii de munca ContSters137621 ContSters137621 Buna ziua, va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: - o salariata are un numar de 55 zile calendaristice de concediu medical din care 30 zile sunt ... (vezi toată discuția)
Incetare cim - primire decizie pensionare anymaryh anymaryh Hristos a inviat! Am urmatoarea situatie si va rog sa ma ajutati : un salariat (61ani) care a primit decizia de pensionare. Decizia are data de 16 martie ... (vezi toată discuția)
Buna, va rog un angajat care a fost in concediu medical, 350 ... lyly64 lyly64 Buna, va rog un angajat care a fost in concediu medical, 350 zile, isi depune la institutie Decizie medicala asupra capacitatii de munca emisa in data de ... (vezi toată discuția)