avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 281 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Am dreptul la zi libera pt. decesul bunicului meu?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Am dreptul la zi libera pt. decesul bunicului meu?

Buna ziua,
Eu sunt in preaviz, pentru desfiintarea locului de munca.
Doream sa stiu daca am dreptul la o zi libera de la serviciu acordata pt. moartea bunicului meu si daca aceasta zi se scade din zilele de preaviz sau nu.
Imi cer scuze ca nu sunt foarte concisa, inca sunt tulburata de veste:(.
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Ilea , Consultant resurse umane 13:21, 4 Decembrie 2009
Condoleante!
Avand in vedere ca este un drept garantata de lege, aveti dreptul la aceasta zi libera indiferent daca sunteti in preaviz sau nu. Fiind zi libera platita aceasta nu va prelungi preavizul cu o zi.
Multumesc frumos.
Atunci o sa fac cererea pentru ziua aceasta si sper sa fie si aprobata, avand in vedere situatia de fata.
O zi buna, Liliana Jalba
Buna ziua,
Mai am o intrebare, in termen de cate zile poate fi facuta cererea. In ziua in care a murit bunicul meu eram in concediu medical, iar dupa aceea am facut un soc si am avut un mare necaz despre care nu pot vorbi aici, insa am fost obligata sa-mi iau in continuare concediu medical. Acum sunt la serviciu, insa nu am facut inca cerea pt. ziua libera, o mai pot face acum? Inca nu a trecut o luna. Mai am 9 zile din preaviz si se incheie in totalitate colaborarea cu firma la care lucrez acum...si avand in vedere ca doar vin ca sa am de unde pleca, pentru ca nici nu ''exist'' de fapt aici, m-ar ajuta foarte mult aceasta zi libera.
Multumesc frumos, Liliana Jalba
Aceasta zi libera se acorda pt evenimentul respectiv, deci trebuie luata in preajma acestuia, cand a murit bunicul dvs., cand a fost inmormantat.
Daca aveti nevoie de o zi libera de ce nu vorbiti cu directorul sa lucrati intr-o zi 8h si sa va dea liber a 2 a zi, deoarece in timpul preavizului aveti dreptul sa lucrati 4h/zi sau cu acordul conducerii 8h timp de zece zile si restul de 10 zile sa fiti libera.
Ziua libera platitia ptr un asemenea eveniment se acorda pentru participarea la eveniment.
Adica, de ex., in ziua inmormantarii.
Nu puteti sa solicitati efectuarea ei la o luna de zile de cand a avut loc.
Stiu ca este un drept al dvs, dar acest drept se acorda pentru eveniment, adica va faciliteaza participarea la eveniment.

Alte discuții în legătură

Liber platit stelamudura stelamudura Buna ziua. Ieri am avut inmormantarea surorii tatalui meu (matusii mele). Ce grad de rudenie trebuie sa existe intre angajat si decedat pentru a primi cele 3 ... (vezi toată discuția)
Respingere cerere 2 salarii compensatorii cf. contr.colect.munca ramura comert lilky lilky Buna ziua, Ultima mea zi de munca a fost in data de 29 Decembrie 2009, contract desfacut ca urmare a desfiintarii postului. Pe data de 28 Decembrie am depus ... (vezi toată discuția)
Preaviz Ana_Alina Ana_Alina Buna ziua, Lucrez pe postul de asistent comercial pe un santier al companiei \"x\", santierul este aproape finalizat, insa compania angajatoare isi continua ... (vezi toată discuția)