avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Am dreptul la zi libera pt. decesul bunicului meu?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Am dreptul la zi libera pt. decesul bunicului meu?

Buna ziua,
Eu sunt in preaviz, pentru desfiintarea locului de munca.
Doream sa stiu daca am dreptul la o zi libera de la serviciu acordata pt. moartea bunicului meu si daca aceasta zi se scade din zilele de preaviz sau nu.
Imi cer scuze ca nu sunt foarte concisa, inca sunt tulburata de veste:(.
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Ilea , Consultant resurse umane 13:21, 4 Decembrie 2009
nikol.ilea a scris:

Faceti o cerere in acest sens, de preferat in dublu exemplar pe care obtineti numar de inregistrare.

Acum incercam sa redactez cererea pt. salariile compensatorii, firma mea se supune CCM la nivel de ramura de comert si nu stiu daca exista contract si la nivel de unitate, dar am scris in cerere, ca daca exista, as dori un exemplat pt. a-l studia. De ce trebuie sa scriu cererea in 2 exemplare, credeam ca scriu un singur exemplar, iau nr. de inregistrare si fac o copie. Se procedeaza altfel?Imi puteti explica va rog?
Si cum pot grabi un raspuns din partea lor, pt. ca banuiesc ca pot sa nu-mi raspunda , sa nu bage in seama hartiuta. Stiu ca exista undeva parca un text de lege prin care sunt obligati sa raspunda in scris in termen de 30 zile...gresesc cumva?
Multumesc frumos pt. ajutor.
Ultima modificare: Vineri, 4 Decembrie 2009
lilky, utilizator
De ce trebuie sa scriu cererea in 2 exemplare, credeam ca scriu un singur exemplar, iau nr. de inregistrare si fac o copie. Se procedeaza altfel?Imi puteti explica va rog?

Sau asa puteti sa faceti, ideea este ca si dvs sa aveti un exemplar pe care sa figureze numarul de inregistrare.
Si cum pot grabi un raspuns din partea lor, pt. ca banuiesc ca pot sa nu-mi raspunda , sa nu bage in seama hartiuta. Stiu ca exista undeva parca un text de lege prin care sunt obligati sa raspunda in scris in termen de 30 zile...gresesc cumva?

Termenul de raspuns este de 30 de zile si nu aveti cum sa grabiti raspunsul.
Oricum cererea este formala pentru ca este un drept al dvs garantat de lege, iar angajatorul trebuie sa se supuna indiferent daca dvs faceti aceasta cerere sau nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Liber platit stelamudura stelamudura Buna ziua. Ieri am avut inmormantarea surorii tatalui meu (matusii mele). Ce grad de rudenie trebuie sa existe intre angajat si decedat pentru a primi cele 3 ... (vezi toată discuția)
Respingere cerere 2 salarii compensatorii cf. contr.colect.munca ramura comert lilky lilky Buna ziua, Ultima mea zi de munca a fost in data de 29 Decembrie 2009, contract desfacut ca urmare a desfiintarii postului. Pe data de 28 Decembrie am depus ... (vezi toată discuția)
Preaviz Ana_Alina Ana_Alina Buna ziua, Lucrez pe postul de asistent comercial pe un santier al companiei \"x\", santierul este aproape finalizat, insa compania angajatoare isi continua ... (vezi toată discuția)