avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Contract prestari servicii
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Contract prestari servicii

Salutare, comunitate.

Sunt student la design grafic. Din cate stiu, freelancerii din afara folosesc contracte pentru a fi siguri ca sunt platiti, ca nu o sa aiba probleme cu drepturile de autor, etc.

Am inteles ca un avocat ma poate ajuta cu un astfel de contract, dar intrebarea mea este: trebuie neaparat sa fiu societate comerciala, sau macar PFA, pentru a putea avea un astfel de contract care, daca Doamne fereste se ajunge in instanta pentru unul din motivele enumerate mai sus, sa fie acceptat?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 21:42, 1 Februarie 2019
daca vreti sa fiti platit o sa emiteti facturi, nu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Forma de organizare juridica. meeshoo meeshoo Am un prieten care doreste sa practice designul grafic ca si freelancer(adica sa colaboreze cu mai multe firme pentru care sa presteze servicii). Cea mai buna ... (vezi toată discuția)
Inregistrare grafica website osim sau orda? ana_tudose ana_tudose Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatie. Grafica site-ului meu a fost furata, la fel ca si conceptul de design al afacerii. Furtul este flagrant si ... (vezi toată discuția)
Contract drepturi autor pentru grafician. e corect tipul de contract? Mara011 Mara011 Buna ziua. Pot incheia cu o persoana fizica un contract de drepturi de autor pentru realizarea unor materiale de design grafic (poster, bannere online, ... (vezi toată discuția)