avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sporuri 2019
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sporuri 2019

Intr-o institutie de cultura isi desfasoara activitatea atat angajati incadrati conform Anexa III Cultura cat si personal contractual care nu se regaseste in aceasta grila. Regulamentului de acordare a sporurilor pentru Anexa III Cultura prevede 2 sporuri. Nu este firesc ca in conditiile in care intreg personalul isi desfasoara activitatea in aceleasi conditii si sunt supusi acelorasi factori ca toti sa beneficieze de ambele sporuri chiar daca anumite functii nu se regasesc in grila Cultura, tinandu-se insa cont de locul de desfasurare a activitatii si de faptul ca pe toti ii afecteaza ?
Ultima modificare: Vineri, 1 Februarie 2019
VIOLETA_Violeta_13, utilizator
Cel mai recent răspuns: VIOLETA_Violeta_13 , utilizator 09:55, 2 Februarie 2019
Personalul din instituţiile publice de cultură care îşi desfăşoară activitatea în condiţii periculoase sau vătămătoare sau în condiţii grele de muncă şi este încadrat pe alte anexe decât anexa nr. III la Legea-cadru nr. 153/2017, beneficiază de sporurile prevăzute de regulamentele-cadru aferente domeniilor respective, cu respectarea prevederilor art. 25 din respectiva lege.

Identificarea concretă a locurilor de muncă, a categoriilor de personal, a cuantumului sporului, precum şi condiţiile de acordare a acestuia se stabilesc prin decizie de către ordonatorul de credite, cu consultarea sindicatelor sau, după caz, a reprezentanţilor salariaţilor, în limita prevederilor prezentului regulament-cadru, având la bază buletinele de determinare sau, după caz, expertizare emise de către autorităţile abilitate în acest sens.
Multumesc pentru raspuns.
Spuneti-mi va rog cum va putea beneficia angajatul din institutia de cultura care isi desfasoara activitatea in conditii grele de munca precum colegii sai , de acest spor, in cazul in care acest spor se regaseste in Regulamentul aferent Culturii nu si Administratiei.
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Februarie 2019
VIOLETA_Violeta_13, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor conditii grele in cuatum/procent creis creis Imi puteti indica o prevedere legala referitoare la acordarea sporului pt. conditii grele/perculoase/deosebite (nu stiu daca este vreo diferenta). Potrivit ... (vezi toată discuția)
Acordare spor conditii vatamatoare emar emar Buna ziua. Am revenit in oct 2017 din concediu ingrijire copil la vechiul loc de munca. Mi s.a facut reâncadrarea potrivit legii 153/2017 insa in decizie nu ... (vezi toată discuția)
Spor conditii vatamatoare Elena Laura C. Elena Laura C. Buna ziua, Sunt functionar public (consilier principal) intr-o institutie din subordinea ministerului agriculturii. Din anul 2018 cand s-au modificat ... (vezi toată discuția)