avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Vânzare autoturism de aproximativ 5 ani și ne luat ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Vânzare autoturism de aproximativ 5 ani și ne luat in evidentele poliției de către noul proprietar

In anul 2014 am vândut un autoturism cu contract de vânzare cumpărare, certificat fiscal și tot ce trebuie, ca noul proprietar sa poată înscrie mașina pe numele sau. In anul 2015 am primit prin posta o amenda de rovinieta și atunci mi-am dat seama ca respectivul nu și-a înscris mașina pe numele sau. Am fost in audiență la comandantul poliției din județul meu, pentru a arată documentele din care rezulta faptul ca eu am vândut aceasta mașina. De la poliție au spus ca au făcut o modificare in baza lor de date ca i-am vândut mașina si el este cumpărătorul mașinii, m-au asigurat ca nu o sa mai primesc amenzi de pe teritoriul României. Problema este ca anul acesta am primit doua amenzi pentru viteza din Ungaria. Pot sa-l acționez in instanța sa radiez mașina la cerere. Mulțumesc!!!
Cel mai recent răspuns: mroby , utilizator 07:53, 4 Februarie 2019
Dv in momentul de fata nu mai sunteti proprietarul de fapt si de drept al bunului mobil,urmare tranzactionarii acestuia in 2014 realitate probata cu documentele de instrainare
Dv nu mai detineti auto pe rolul dv fiscal urmare radierii acestuia
Urmare a faptului ca ati informat SPR evidenta auto ca ati tranzactionat dreptul de proprietate vehicul in favoarea cumparatorului,nu mai puteti ridica pretentii asupra vehiculului
Puteti notifica oficial cumparatorul cu obligatia respectarii dispozzitiilor in vigoare referitoare la parcurgerea procedurii de inmatriculare vehicul-sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta
Este de preferat sa instiintati oficial si CNADNR ca ati instrainat vehiculul-anexati document justificativ
Buna dimineata,

Am trecut si eu printr-o asemenea situatie cu ceva timp in urma. Din pacate chiar daca am notificat in scris (cu documente justificative anexate) serviciul de inmatriculari auto si CNADNR, nu s-a intamplat absolut nimic, amenzile au continuat sa vina pe numele mamei mele.
Am fost nevoit pana la urmă sa il dau in judecata pe noul proprietar pentru al obliga sa se prezinte si sa transcrie autoturismul + am solicitat obligarea serviciului inmatriculari auto sa efectueze mentiunile necesare in evidenta acestora cu privire la transferul dreptului de proprietate.
Cererea s-a admis....astept sa mi se comunice sentinta pentru a putea fi pusa in executare.

Daca considerati va pot ajuta cu un model de actiune...

Numai bine,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rovinieta Banu gabriel Banu gabriel Salut,primesc amenzi de rovinieta cu toate ca am vandut masina,ce e de facut? (vezi toată discuția)
Vanzare autoturism avram172 avram172 Buna ziua. In noiembrie 2015 am vandut un autoturism care era inscris pe numele meu, incheind in acest sens acte de vanzare cumparare, am dat si certificatul ... (vezi toată discuția)
Radiere autovehicul de catre proprietar in cazul in care al n -lea cumparator refuza sa inmatriculeze vehiculul Roby1967 Roby1967 Buna ziua , Am vandut o masina in noiembrie 2017 ! la data vanzarii am incheiat act de instrainare-dobandire cu cumparatorul , act pe care am si viza de ... (vezi toată discuția)