Buna seara, in perioada 2007-2008 am luat un credit un franci elvetieni cu o suma echivalenta de 10.000 euro, pana in prezent am platit 20.000 euro iar pe actele primite de banca vad ca mai am de plata inca 20.000 euro. Vreau sa stiu si eu ce se poate in acest caz care pe mine ma depaseste din punct de vedere moral si legislativ. Exista cineva pe forum care ma poate ajuta cu o recomandare sau poate chiar un avocat care sa se ocupe de acest caz. Va multumesc si astept cu nerabdare raspunsurile dumneavoastra.
Exista posibilitatea de a nu se plati exagerat de mult.
Trebuie insa studiat si nu prea gasiti avocat ca sa va faca studii de caz gratis.
Este multa bataie de cap pentru avocat in astfel de cazuri deoarece este mult de studiat.
De principiu, contractul trebuie respectat intocmai aceasta fiind o regula de baza in cadrul dreptului civil.Pe acest argument au pierdut in trecut foarte multi procesele.Aceia nu mai au ce sa faca.
Dar, exista argumente si jurisprudenta care sa va ajute sa castigati procesul.
Cat priveste RIL-ul depinde daca acesta va va ajuta sau nu sa castigati procesul.
In functie de acest lucru ori ar trebui sa faceti eforturi deosebite sa terminati procesul cat mai urgent ori sa incercati sa tergiversati ca sa castigati in baza RIL-ului.
In urma cu multi ani am avut o situatia in care am prins un RIL favorabil la proces.Instanta era tare nedumerita de argumentele mele deosebit de puternice dar RIL-ul a convins-o pe deplin.
Aveau si practica judiciara potrivnica fata de argumentele mele desi acestea erau superbeton...
Eu consider ca, oricum, ar fi trebuit sa castig pentru ca erau foarte slabe argumentele instantelor indiferent de RIL.Nici macar nu m-a interesat RIL-ul.
Insa, in cazul dvs. situatia este mult mai sensibila...
practica judiciara
libstrers
salut, sunt student la drept si as avea o intrebare pentru cei ce ma pot ajuta.
Tocmai citeam la procedura penala, printre masurile premergatoare sedintei ... (vezi toată discuția)