avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 533 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Există tratate pentru evitarea dublei impuneri între ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Există tratate pentru evitarea dublei impuneri între România și SUA?

Buna ziua,

Presupunem ca detin ETF-uri(actiuni) cumulative(se reinvestesc automat, nu se emit dividende) prin firma Interactive Brokers care are sediul in SUA.

De mentionat ca sunt persoana fizica.

Din intelegerea mea limitata concluzia ar fi ca exista un tratat intre SUA si Romania pentru evitarea taxarii in ambele tari, desi nu sunt foarte sigur.
Unde as putea sa aflu aceasta lege?
In cazul in care exista, unde se face taxarea(SUA sau Romania)?
Pentru actiunile cumulative taxare se face strict la vanzare sau anual/trimestrial/etc?
Ultima modificare: Duminică, 17 Februarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 14:12, 13 Februarie 2019
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Exista: DECRET Nr. 238 din 23 decembrie 1974

pentru ratificarea Convenţiei dintre guvernul Republicii Socialiste România şi guvernul Statelor Unite ale Americii privind evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale asupra veniturilor, semnată la Washington la 4 decembrie 1973

[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit/taxe pe bani castigati la concursuri exangajat exangajat Buna ziua Sunt foarte aproape de a castiga un concurs pe un site american (deci banii vin din SUA, probabil prin PayPal), in jur de 12.000$. Am muncit mult ... (vezi toată discuția)
Plata impozit pentru un salariat roman detasat in franta Spiridush Spiridush Societatea are un salariat detasat in Franta, pentru care s-a obtinut Formularul E101. Salariul ,contributiile si impozitul pe venit ii sunt platite in ... (vezi toată discuția)
Impozitare profit venit din strainatate guvidu guvidu Intentionez sa deschid o firma de software (LLC) in Statele Unite (California) impreuna cu partenerul meu care locuieste in California.Dupa ce a intrebat, am ... (vezi toată discuția)