avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... solicitare de catre angajat insolventa firma unde a ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

solicitare de catre angajat insolventa firma unde a lucrat

Buna ziua,

Am lucrat pe perioada determinata 27.03.2018-27.12.2018 la o firma, Banii aferenti lunilor martie, aprilie si avans mai 2018 i-am primit cu intarziere ( de ex. avansul din mai 2018 l-am primit in 25.09.2018); dupa aceea nu am mai primit niciun salariu. In situatia aceasta suntem mai multi colegi. Unii au dat firma in judecata, au castigat procesul, dar nu li s-a dat niciun ban.

1. Pot sa solicit insolventa firmei? Daca da, unde trebuie sa ma adresez? Cam cat costa? Care sunt documentele pe care trebuie sa le pun la dosar?
Cel mai recent răspuns: GRINSOLV IPURL , Practician in insolventa 13:37, 8 Februarie 2019
Valoarea creanţei detinute de salariati asupra angajatorului, de la care se poate solicita deschiderea insolvenţei este suma de 6 salarii medii brute pe economie pentru fiecare angajat.
Da, valoarea cumulata a salariilor restante este de 32.000 lei. Cum procedez?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Formulati o cerere catre tribunalul de unde are sediul angajatorul, insotita de contractul individual de munca si taxa de timbru de 200 lei, pe care o platiti la primaria de unde aveti domiciliul.

Model de cerere gasiti pe portalul instantelor de judecata.

Sper sa va fie de folos informatiile.
Sediul social al firmei este in Bucuresti. La Targoviste a avut punct de lucru (unde am si lucrat). Pot depune la Tribunalul Dambovita ( in Dambovita am domiciliul)
Cererea este de competenta Tribunalului Bucuresti.
Sper sa va fie de folos informatiile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare salariu de la firma gatej cezar gatej cezar Mi s-a terminat pe data de 5 dec.2009 preavizul de 15 zile care mi s-a inmanat dupa teminarea acestuia in urma restructurarii postului din firma.firma nu mi-a ... (vezi toată discuția)
Un creditor are de recuperat de la o firmă intrată în insolvență o suma de bani plătită în avans. cum se procedează în acest caz? vera_filip77 vera_filip77 Începând cu 10 august 2018, o societate comerciala are statutul de firmă în insolvenţă, procedura generală fiind deschisă la cererea debitoarei, ... (vezi toată discuția)
Insolventa, debit sub 40.000 lei BtheBest BtheBest Buna ziua. Se poate cere deschiderea procedurii de insolventa daca debitul este mai mic de 40.000 lei (32.000 lei, mai exact), DAR cu tot cu penalitatile ... (vezi toată discuția)