Am lucrat pe perioada determinata 27.03.2018-27.12.2018 la o firma, Banii aferenti lunilor martie, aprilie si avans mai 2018 i-am primit cu intarziere ( de ex. avansul din mai 2018 l-am primit in 25.09.2018); dupa aceea nu am mai primit niciun salariu. In situatia aceasta suntem mai multi colegi. Unii au dat firma in judecata, au castigat procesul, dar nu li s-a dat niciun ban.
1. Pot sa solicit insolventa firmei? Daca da, unde trebuie sa ma adresez? Cam cat costa? Care sunt documentele pe care trebuie sa le pun la dosar?
Valoarea creanţei detinute de salariati asupra angajatorului, de la care se poate solicita deschiderea insolvenţei este suma de 6 salarii medii brute pe economie pentru fiecare angajat.
Formulati o cerere catre tribunalul de unde are sediul angajatorul, insotita de contractul individual de munca si taxa de timbru de 200 lei, pe care o platiti la primaria de unde aveti domiciliul.
Model de cerere gasiti pe portalul instantelor de judecata.
Sediul social al firmei este in Bucuresti. La Targoviste a avut punct de lucru (unde am si lucrat). Pot depune la Tribunalul Dambovita ( in Dambovita am domiciliul)