Succesiune după tata, recăsătorit la data decesului: cota mea din bunurile mobile este aceeași cu cea din bunurile imobile, sau pot invoca aportul lui din timpul căsătoriei?
Buna ziua. Tatal meu a decedat. La momentul decesului era casatorit. Eu sunt fiul lui , singurul descendent. Cota bunurilor imobile o stiu , dar a celor mobile este aceeasi ? Pot invoca aportul material al tatalui meu in toti anii care a fost casatorit ? Mentionez ca tatal meu era recasatorit si nu avea alti copii. Multumesc.
Nu mi se pare corect atata timp cat amandoi sunt pe picior de egalitate. Adica tata un copil , sotia tatalui un copil...Trebuiau sa decedeze amandoi in acelasi timp la aceeasi ora si minut ca sa se schimbe cotele ? De ce trebuie sa i se dea cota mai mare unuia dintre copii ? Mai ales ca aportul tatalui meu a fost cam de 90% in aceasta caznicie. Nu este corect....
Dumneavoastră aveţi drept de moştenire doar la masa succesorală care a rămas de la tatăl dumneavoastră. Nu aveţi drept de moştenire legală asupra bunurilor soţiei tatălui dumneavoastră pentru că nu sunteţi rudă cu aceasta.
Smartliv
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Eu nu am spus ca vreau din cota de 50% care este a sotiei. Din total.
Am spus ca daca , in instanta , aduc probe ca tatal meu a avut un aport mult mai mare in aceasta casnicie fata de sotie care a crescut si un copil si doi nepoti cu un salar foarte mic sau deloc (casnica ) , se poate influenta cota la succesiune ? Partea tatalui . Adica sa se mareasca procentul de 75% din partea tatalui care mi se cuvine prin lege.
Multumesc.
Mostenire
Patrick56
bunaziua am si eu o intrebare sotul meu a decedat de curind in Franta Paris , el a mai fost casatorit o data iar din primul mariaj casatorie are un coplil as ... (vezi toată discuția)