avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 115 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... reabilitare bloc cu 2 asociatii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

reabilitare bloc cu 2 asociatii

Buna ziua!

Va scriu cu urmatoarea intrebare. Blocul nostru are 8 scari si este impartit in 2 asociatii. Ambele asociatii au depus dosare pentru reabilitare termica si deja s-a facut si expertiza tehnica si ni s-au comunicat sumele (maxime) de plata. Problema este ca, daca la blocul nostru au votat DA 57 de persoane din 60, la celalalt bloc au fost de acord doar 30 de persoane din 60. Reprezentantii primariei ne-au spus ca avem nevoie de acordul a doua treimi dintre membrii asociatiei, pe fiecare asociatie in parte, si ca ei nu pot reabilita doar blocul nostru, cele 4 scari, pentru ca o considera o cladire unitara (toate cele 8 scari).

Intrebarea mea este: daca cei de la primarie iau cele 8 scari unitar si le considera a fi un singur bloc (cum este si cazul, de altfel), nu ar fi normal sa fie nevoie de votul a doua treimi din proprietarii din bloc, si nu de votul a doua treimi de pe fiecare asociatie? In acest caz am avea cele doua treimi necesare, fara probleme (87 de voturi din 120).

De altfel, la articolul 51 din legea 196/2018 se mentioneaza ca "Adunarea generală a asociaţiei de proprietari hotărăşte, cu
acordul a două treimi din numărul total al proprietarilor din condominiu,
asupra oricărei acţiuni vizând modernizarea condominiului, cum ar fi
transformarea unuia sau mai multor elemente de echipament existent
aparţinând imobilului respectiv, adăugarea de elemente noi, amenajarea corpurilor de clădiri destinate folosinţei comune sau crearea unor astfel de corpuri, cu condiţia ca ea să fie conformă destinaţiei condominiului, cu respectarea legislaţiei în vigoare."

Asadar, in acest caz este nevoie de acordul proprietarilor, nu al membrilor in asociatie, deci decizia nu este neaparat legata de asociatia de proprietari.

Dupa parerea dumneavoastra, exista vreo cale pe care o putem urma pentru a-i determina pe cei de la primarie sa ia in considerare votul a doua treimi dintre proprietarii din bloc privind aceasta chestiune si nu votul separat, pe asociatii?

Va multumesc frumos!
Ultima modificare: Marți, 12 Februarie 2019
membrucom, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 17:30, 12 Februarie 2019
Solutia ar fi fuzionarea celor 2 AP-uri pe considerentul expus de primarie.
Va multumesc pentru raspuns, insa, din pacate, nimeni nu isi doreste asta. Blocul a avut initial o singura asociatie care, insa, s-a rupt in doua din acelasi motiv care ne impiedica sa ne reabilitam termic in acest moment: diferente de opinii intre o jumatate a blocului si cealalta. As aprecia orice alta sugestie.
Decizia este legata de asociatia de proprietari deoarece aceasta urmeaza sa fie parte semnatara in contractul de executie reabilitare imobil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Balcon la parter MartinRed MartinRed Buna ziua! Locuiesc la parterul unui bloc. Initial nu am avut balcon, dar dupa N autorizatii si drumuri au reusit parintii mei sa faca tot ce trebuia si am ... (vezi toată discuția)
Ce implica iesirea din asociatia de proprietari in ceea ce priveste impunerea hotararilor aga? Slavescu Slavescu Buna ziua, Asociatia noastra de proprietari strange semnaturi pt izolarea termica a blocului(4 etaje, 2 scari, 40 ap.). Din motive medicale, nu pot fi de ... (vezi toată discuția)
Apartament neizolat bloc nou loana1 loana1 Buna ziua. Am achizitionat 1 apartament intr-un bloc nou. La prima sedinta, proprietarul de la ultimul apartament a facut precizarea ca acoperisul blocului nu ... (vezi toată discuția)