avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Balcon la parter
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Balcon la parter

Buna ziua!
Locuiesc la parterul unui bloc. Initial nu am avut balcon, dar dupa N autorizatii si drumuri au reusit parintii mei sa faca tot ce trebuia si am facut in sfarsit maretul balcon.
DAR facandu-l cu mesterii care erau disponibili prin '92-'94 balconul a fost facut cam prost, si, de-a lungul timpului s-a deplasat de pe peretele blocului.
Anul trecut am decis ca e mult prea periculos sa il mai las in halul in care era si am scos scheletul metalic pe care erau geamurile vechi si peretele exterior ("fusta" - partea de la podea pana la geamuri). A mai ramas doar blocul de material pe care se calca.
Apoi am chemat o firma de geamuri, au facut masuratorile si l-am inchis de sus pana jos cu PVC si termopan (sticla doar frontal, jumatatea superioara).
Am scapat de pericolul ce il prezenta balconul initial, si de atunci primesc tot felul de amenintari si avertismente voalate de la presedintele asociatiei de proprietari si de la administratoare. Ba ca amenda, ba ca o sa mi se demoleze, ba ca ambele sau ce-or mai zice.
Acum, colac peste pupaza, mai trebuie sa platim si o taxa pentru o viitoare vizita a unui arhitect care va face sa intram cu totii in legalitate, deoarece se doreste si reabilitarea termica a blocului.

Ma poate ajuta cineva cu un sfat, ce-ar trebui sa fac cu balconul-telenovela?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:24, 9 August 2019
Stați liniștit, va pot lua doar boii de la bicicleta.

E același gen de lucrare ca atunci cind va schimbați ușa de la intrare în apartament.
Daca va mai viziteaza personajele de comitet ale asociatiei dvs. , cu insinuari voalate, trimiteti-le la plimbare:
www.avocatnet.ro/articol_375...

MartinRed a scris:

Buna ziua!
Acum, colac peste pupaza, mai trebuie sa platim si o taxa pentru o viitoare vizita a unui arhitect care va face sa intram cu totii in legalitate, deoarece se doreste si reabilitarea termica a blocului.

Ma poate ajuta cineva cu un sfat, ce-ar trebui sa fac cu balconul-telenovela?


Taxa este ilegala, daca nu s-a votat in AG, cu cel putin 2/3 din numarul total al proprietarilor.
Reabilitarea termica a blocului nu se poate face daca doreste presedintele sau alt personaj din comitetul executiv. Administratorul nici vorba, el e un angajat.

Articolul 51
Adunarea generala a asociatiei de proprietari hotaraste, cu acordul a doua treimi din numarul total al proprietarilor din condominiu, asupra oricarei actiuni vizand modernizarea condominiului, cum ar fi transformarea unuia sau mai multor elemente de echipament existent apartinand imobilului respectiv, adaugarea de elemente noi, amenajarea corpurilor de cladiri destinate folosintei comune sau crearea unor astfel de corpuri, cu conditia ca ea sa fie conforma destinatiei condominiului, cu respectarea legislatiei in vigoare.
Articolul 52
(1)Daca o hotarare a adunarii generale este contrara legii, statutului sau acordului de asociere a asociatiei de proprietari ori este de natura sa prejudicieze interesele proprietarilor, acestia sau orice persoana care se considera vatamata intr-un drept al sau pot/poate ataca in justitie respectiva hotarare.
Articolul 32
(2)In cazul condominiilor de tipul imobilelor colective multietajate, modificarea aspectului fatadei se face numai in mod unitar pe intreg condominiul, indiferent de numarul asociatiilor de proprietari constituite pe scari sau tronsoane, in baza unei documentatii tehnice elaborate in conditiile legii, de catre arhitecti cu drept de semnatura si cu respectarea prevederilor legale in vigoare privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii, regimul monumentelor istorice si al zonelor protejate, reabilitare termica pentru cresterea performantei energetice a cladirilor si reabilitarea structural-arhitecturala a anvelopei acestora pentru cresterea calitatii arhitectural-ambientale a cladirilor.
(3)Inainte de modificarea aspectului fatadei condominiului, presedintele asociatiei de proprietari solicita, in scris, autoritatii administratiei publice locale toate informatiile si restrictiile referitoare la culoare, aspect, materiale si altele asemenea, stabilite prin regulamentul local de urbanism sau prin regulamentele de interventie aferente zonelor de interventie prioritara stabilite in cadrul programelor multianuale privind cresterea calitatii arhitectural-ambientale a cladirilor.
(4)In cazul condominiilor cu mai multe tronsoane sau scari legate structural, lucrarile de consolidare sau modernizare, reabilitare termica si structural-arhitecturala se vor realiza in mod unitar pentru intregul ansamblu, cu respectarea intocmai a caracterului arhitectural al condominiului si a caracterului ambiental al ansamblului/zonei de amplasament.
Ultima modificare: Vineri, 9 August 2019
latka, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legiuitorul nu a prevazut dreptul asociatiei de proprietari sa instituie sa impuna si sa perceapa taxe

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuzul inchiderii balconului la reabilitarea blocului m1a8r1i2 m1a8r1i2 Buna ziua Am o problema similara cu cea semnalata de o persoana pe acest forum in 2015, nu spune cum a solutionat Va rog un raspuns juridic: daca refuz sa mi ... (vezi toată discuția)
Montaj gratii la balconul unui parter Bogdan_86 Bogdan_86 In ce conditii un locatar isi poate monta gratii la parter? Respectivul apartament a fost recent pradat de hoti, iar proprietarul, pentru a se asigura, si-a ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am nevoie de un sfat in legatura cu o problema. }n ... pandatao pandatao Buna ziua! Am nevoie de un sfat in legatura cu o problema. }n 2016 am infiintat asociatia de proprietari, tocmai pentru reabilitarea termica a blocurilor. ... (vezi toată discuția)