avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Acțiune de divorț
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Acțiune de divorț

Am introdus acțiune de divorț pentru că soția a plecat în străinătate și nu s-a mai întors. La introducerea acțiunii tribunalul a găsit-o pe soție și i-a luat declarație. S-a dat sentința de 8 luni dar mi se spune că nu o mai găsesc să i-o aducă la cunoștință. În consecință nu poate fi sentință definitivă. Soția are același nr. de telefon, cont Facebook, adresă de e-mail și adresă poștală dar tribunalul spune că nu o poate găsi.
Cum trebuie să procedez pentru a putea finaliza acțiunea de divorț?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:17, 13 Februarie 2019
Ar fi bine sa angajați avocat ca sa vada cum sa rezolve.
VA trebui să meargă la dosar ca sa vada clar care este situația.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
La prima vedere, ar trebui formulată o contestație privind tergiversarea procesului potrivit art 522-526 Cod Procedură Civilă; luați legătura cu un avocat!
Probabil nici dvs nu înțelegeți situația din punct de vedere juridic și nu explicați suficient de clar.Sfatul de a angaja un av pt lămurirea problemei dvs este de urmat.
Ultima modificare: Marți, 12 Februarie 2019
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ce nu puteti finaliza? Sentinta ramane definitiva prin neapelare sau dupa pronuntarea in apel. Ceea ce invocati dvs nu este cauza de nefinalizare a procesului. Instanta nu declara o sentinta definitiva dupa cum raspunde justitiabilul sau nu la adresa procesuala declarata. De vreme ce s-a pronuntat instanta de fond si niciunul dintre dvs nu a atacat-o cu apel, aceasta este definitiva. Mergeti sa o legalizati si asta e tot.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca sentinta a fost comunicata la adresa declarata de sotie si aceasta nu a atacat-o in termenul legal, inseamna ca a ramas definitiva. Asa cum ati fost sfatuit, puteti legaliza acea hotarare si aia e. Daca s-a facut comunicarea, instanta de judecata nu va fi itneresata daca sotia a primit sau nu, efectiv, hotararea...

Alte discuții în legătură

Sentinta de divort definitiva si irevocabila Corinas Corinas Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti unde vad pe sentinta de divort ca este definitiva si irevocabila? Va multumesc (vezi toată discuția)
Parasire tara mareboys mareboys In urma procesului de divort a fost pronuntata in anul 2006 o sentinta prin care fiica mea imi este incredintata spre crestere si educare. Dupa expirarea ... (vezi toată discuția)
Proces finalizat fără sa fiu informat felea808 felea808 Bună ziua! După cum am scris în titlu, am făcut parte dintr-un dosar ce s-a finalizat în luna a 07.2018 și pana în prezent nu am primit nici o ... (vezi toată discuția)