avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1337 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... este legal si corect cum a procedat angajatorul fata ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

este legal si corect cum a procedat angajatorul fata de mine ?

Buna ziua,

Numele meu este Mihai Teodorescu si din anul 2014 (cu o pauza de cateva luni in anul 2016) am fost angajat la Schuller Eh Klar SRL din Cluj Napoca pe postul de director zonal de vanzari (Bucuresti, Ilfov, Giurgiu, Calarasi). La scurt timp dupa angajare, directorul general al firmei m-a pus sa vand produsele aflate in portofoliul altei firme la care era patron si am incheiat ulterior un contract part-time pe firma Com Consulting SRL tot din Cluj Napoca. La finalul lunii noiembrie 2018 directorul general al firmei Schuller a fost demis de catre patronul din Austria. A venit un nou director general care m-a chemat impreuna cu toti ceilalti colegi de pe vanzari din tara si ne-a pus sa semnam demisiile de pe Com Consulting urmand ca activitatea de baza sa ramana pe Schuller. A si facut o sedinta in care ni s-a adus la cunostinta faptul ca nu vor surveni modificari in ceea ce priveste demisiile si vom continua activitatea de pe alte principii care pun accent pe personal, produs si promovare, In data de 28.01.2019 am fost sunat de catre contabilul sef al firmei care m-a anuntat sa vin a 2a zi la Cluj ptr a incheia colaborarea cu Schuller fara a mi se aduce la cunostina vreo expicatie. La insistentele mele am reusit sa vorbesc cu noul director general care mi-a raspuns ca am un salariu prea mare (4.000lei net) si datorita faptului ca nu as fi fost de acord sa muncesc pe 2.000-2.500lei net cat mi-ar fi propus si din cauza faptului ca vanzarile mele nu sunt suficient de mari ptr a acoperi cheltuielile directe si indirecte (cu salariul+masina+telefon+cost transport marfa+personal tesa) e nevoit sa restranga activitatea pe Bucuresti. Insa informatiile au fost doar teoretice si fara a mi se aduce la cunostinta un calcul matematic din care sa rezulte o asemenea decizie. M-am prezentat la Cluj a 2a zi si am fost pus sa semnez decizia de incetare a activitatii cu un preaviz de 20 zile lucratoare valabil pana la 01.03.2019, decizie care nu era semnata de directorul general (am facut o poza a acestui document in aceasta stare). Ulterior documentul semnat si de directorul general mi-a parvenit prin curier.
Nici pana acum nu am primit vreo explicatie clara si logica ptr a intelege motivul restrangerii activitatii. Va rog sa imi spuneti daca anajatorul a procedat corect si daca se mai poate face ceva din partea mea. Eu unul consider un abuz de putere fata de mine ca angajat. Va multumesc ptr raspuns prompt.
Astept raspunsul Dvs

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie sau concediere manolachibeatrice manolachibeatrice in octombrie mi am dat demisia care nu a fost semnata de director ,dupa negocieri(marire salariu) m am intors la servici,iar directorul de la acea vreme mi a ... (vezi toată discuția)
Cum pot scapa de un angajat incompetent? DariusT DariusT Buna ziua. Sunt un angajator intr-o situatie ciudata si usor disperata. Am un angajat pe un post de conducere (director vanzari), la care as vrea sa renunt, ... (vezi toată discuția)
Codul muncii - desfacera contractului de munca TheZamm TheZamm AS vrea sa stiu oare ce as putea face intr-un caz ca asta... Eu lucrez intr-o intreprindere multintionala de aproape 3 ani ca si DTP -ist (grafician) ma ocup ... (vezi toată discuția)