avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Conducere sub influenta alcoolului
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Conducere sub influenta alcoolului

Buna ziua!
Urmeaza sa am procesul pe 19 februarie,a trecut aproape un an de la incident, mentionez ca nu a avut loc niciun accident.
Am avut la alcoolemie de 0,43 in aerul expirat si 1,05 in sange prima proba respectiv 0,95 a doua.
Am 20 de ani si voi fi judecat la Oradea,iar intrebarea mea este:care ar fi posibilele pedepse si mai important cand voi putea sustine examenul auto avand in vedere ca deja a trecut aproape un an de la incident?
Ultima modificare: Miercuri, 13 Februarie 2019
sosoZup, utilizator
Buna ziua!
Tocmai ce am iesit de la proces,iar procurorul a cerut pedeapsa amenda penala,iar judecatorul a spus ca mi se va trimite acasa informatiile.
Stiti cumva asta cat ar mai dura si cand v oi avea dreptul de examinare auto(desi la proces nu s-a spus nimic de anularea lui)

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Dvs aveti dreptul de conducere suspendat pe durata procesului penal, nu este anulat permisul. Permisul se anuleaza doar in urma unei hotarari de condamnare definitive.
Avocat din oficiu nu o sa primiti. Mergeti macar la o consultatie daca nu aveti bani sa angajati un avocat.

Asteptati sa se pronunte instanta si reveniti cu solutia dispusa, va uitati pe portal.
Complet: P7 penal-cam preliminara si jud.in prima instanta
Tip solutie: Condamnare fără acord de recunoaştere
Solutia pe scurt: În baza art. 336 alin. 1 Cod penal, cu aplic. art. 61 alin. 4 lit. c) Cod penal şi cu aplic. art. 396 alin. 10 Cod procedură penală, condamnă pe inculpatul ALBU SORIN MIHAI, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, la pedeapsa de: 135 zile-amendă În baza art. 61 al. 2 Cod penal stabileşte suma corespunzătoare unei zile-amendă la 10 lei, astfel că inculpatul ALBU SORIN MIHAI execută o amendă de 1350 lei. Atrage atenţia inculpatului ALBU SORIN MIHAI asupra prevederilor art. 63 alin. 1 din Codul penal, respectiv că în situaţia în care, cu rea-credinţă, nu execută pedeapsa amenzii, în tot sau în parte, numărul zilelor-amendă neexecutate se înlocuieşte cu numărul corespunzător de zile cu închisoarea. Pune în vedere inculpatului ALBU SORIN MIHAI că, potrivit art. 559 alin. 1 Cod procedură penală, are obligaţia să depună dovada de plată integrală a amenzii la judecătorul delegat cu executarea din cadrul Judecătoriei Oradea, în termen de 3 luni de la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri. În baza art. 274 alin. 1 Cod procedură penală obligă inculpatul la plata către stat a sumei de 500 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare
Daca ramane definitiva, achitati amenda si dupa un termen de 6 luni va prezentati la examen pentru un nou permis.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar penal conducere sub influenta alcoolului . ajutor radu20 radu20 Va rog daca se poate un mic ajutor si ce ma sfatuiti sa fac. Ora estimata: 09:00 Complet: Complet amânare pronunţare CII Tip solutie: ... (vezi toată discuția)
Curiozitate consecințe consum marijuana la volan Mihai28476w6 Mihai28476w6 Ce consecinte sunt daca esti oprit de poliție si ai consumat marijuana (oprit la volan ) multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Permis conducere leito21 leito21 Am primit urmatoarea decizie: \\\\"Solutia pe scurt: În baza art. 336 alin. 1 Cod penal, raportat la art. 61 alin. 4 lit. c) Cod penal şi cu aplic. art. ... (vezi toată discuția)